Bitka bandov

Že nekaj časa igraš v bandu, pa razen na vašem »placu« ne nastopate prav pogosto? Bi radi svoje komade objavili na družbenih omrežjih, a so stroški snemanja prevelik zalogaj? Imamo rešitev za vas! Prijavite se na Največjo Bitko Dijaških in Študentskih Bandov Slovenije, zmagajte, osvojite glavno nagrado in uživajte večno slavo!

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), v želji po večji vključenosti mladih v slovensko glasbeno sceno, pripravlja že drugo tekmovanje mladih neuveljavljenih glasbenih skupin. Z razpisom bodo mladi glasbeniki pridobili zasluženo pozornost javnosti, saj se bodo lahko predstavili pred veliko publiko na predizborih v Orto baru. Zmagovalcem bo omogočeno snemanje EP-ja v profesionalnem snemalnem studiu ter zagotovljena osnovna promocija in predstavitev samega izdelka. 

Razpis se je pričel ta teden in bo trajal vse do 2. marca. Sprejete bodo vse popolne prijave, ki bodo zadostovale nekaj vnaprej postavljenim pogojem: Vsaj polovica članov glasbene skupine mora imeti v šolskem letu 2017/2018 status dijaka ali študenta oziroma vsaj polovica članov glasbene skupine mora biti v letu 2018 starih med 15 in 26 let, torej morajo biti rojeni med letoma 1992 in 2003. V kolikor ima skupina neparno število članov, mora prej omenjenemu pogoju ustrezati večina članov.

Predstavnik skupine mora izpolniti prijavnico, ki jo najde na spletni strani razpisa. Priložiti je potrebno še opis skupine in vsaj eno fotografijo skupine, ki bo uporabljena za potrebe natečaja in promocije v sklopu le tega. Poleg tega je potrebno priložiti vsaj en posnetek avtorske glasbe in en posnetek nastopa v živo.

Zatem bo štiričlanska komisija do 4. marca na podlagi prispelih prijav izbrala dvanajst najboljših skupin, ki bodo napredovale v naslednji krog tekmovanja. Predizbori bodo potekali v Orto baru 13. in 21. in 28. marca. Na vsakem predizboru bodo sodelovale štiri glasbene skupine, vsaka pa bo imela 30 minut časa, da navduši komisijo in publiko. Zmagovalca bodo izbirali štiričlanska komisija, sestavljena iz že uveljavljenih predstavnikov glasbene industrije in publika s pomočjo glasovalnih lističev. Cena vstopnice za večere predizborov bo simboličnih 2 evra, denar od prodanih vstopnic pa bo v celoti razdeljen med izvajalce. Zmagovalci predizborov se bodo nato pomerili v velikem finalu, ki bo 25. aprila na Študentskem kampusu v Ljubljani.

Zmagovalec natečaja Največja Bitka Dijaških in Študentskih Bandov Slovenije 2018 bo prejel snemanje EP-ja, na katerem bo največ šest (6) skladb, izdajo le tega na fizičnem nosilcu zvoka (CD), v nakladi 200 kosov. Organizator bo prav tako skušal zmagovalcu zagotoviti koncerte v sklopu promocije EP-ja.

PrIjave in dodatne informacije najdete na tem linku in na Facebook strani https://www.facebook.com/SOUBitkaBandov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.