Bliža se NJOKI SUMMER FESTIVAL 2010

Nezadržno se bliža težko pričakovani in največji punk rock dogodek poletja pri nas.

NJOKI SUMMER FESTIVAL 2010

ELVIS JACKSON, NO USE FOR A NAME, LAWGAWON, OVERFLOW, BED RELIGION

08.08.2010, AJDOVŠČINA,PLOŠČAD HIŠE MLADIH

Prireditelji Njoki Summer festivala so zaradi odpovedi nastopa novogoriške ska punk rock skupine NERVOUS STOMPIN’ bili primorani poiskati ustrezno zamenjavo. Otvoritev festivala bo tako pripadla melodičnemu punk rock bendu, katerega glasbo vsi dobro poznajo, saj so lokalni BED RELIGION dejansko tribute band slovite ameriške skupine BAD RELIGION. Fantje iz skupine so nam zaupali sledeče:« Nastop na Njoki Festivalu nam pomeni veliko čast, saj bomo lahko nastopili skupaj z zvenečimi imeni punk-rock scene. Člani Bed Religion smo v različnih zasedbah večkrat nastopali na Njoki Festivalu, tudi v sklopu Njoki Orchestra in veseli smo, da smo tokrat dobili priložnost, da se ponovno predstavimo domači publiki z novimi komadi. Vabimo vas, da nas pridete poslušat in podprete najboljši festival alternativne glasbe pri nas!«. Z nastopom Bed Religion (Bad Religion tribute benda) bo takoj poskrbljeno za pravo vzdušje, ki ga bodo vse do vrhunca z LAGWAGON, NO USE FOR A NAME in ELVIS JACKSON stopnjevali hrvaški Overflow, ki vam jih v prilogi tokrat skupaj z Bed Religion še posebej predstavljamo.

NJOKI 2010 bodo letos gostili enega izmed najbolj vročih in delovnih bandov ta hip, skupino ELVIS JACKSON, ki bo v Ajdovščini koncertirala prvič po izidu albuma Against The Gravity. Skupina, ki je svojo glasbo, koncertno energijo in atraktivne nastope predstavila praktično na večini velikih evropskih festivalih si je ustvarila armado fenov doma, v Evropi in drugod po svetu. Album »Against The Gravity« pomeni velik korak naprej tako za Elvis Jackson kot za celotno slovensko glasbeno sceno. Recenzije o plošči so zelo pohvalne, angleški in nemški mediji jih uvrščajo med najboljše plošče 2009 in toliko pozitivnih odzivov smo bili vajeni le še pri izdajah skupine Laibach. Koncerti z razvpitimi Faith no More, Misfits, SKA-P in ostalimi postavljajo bend v prvo linijo nastopajočih na mnogih evropskih festivalih, letos gostje velikega odra srbskega Exit fetsivala, in tudi v Ajdovščini bodo dali vse od sebe, v to ni dvoma.

Na skupni evropski turneji sta tudi dva ameriška benda, LAGWAGON in NO USE FOR A NAME, ki sta s svojim značilnim melodičnim skate punkom reden gost evropskih in sploh svetovnih odrov, saj gre za skupini, ki svoj čas najraje prebijeta na turnejah. In če člani niso ravno na turnejah z matičnimi zasedbami, se zberejo še v superskupini ME FIRST and THE GIMME GIMMES, ali pa v akustični varianti Tony in Joey preigravata komade obeh bendov in se očitno zelo zabavata. Vsekakor bi lahko rekli, da so pravi turnejski odvisneži.

Njoki bodo gostili tudi hrvaške OVERFLOW, ki že leta navdušujejo s svojim melodičnim ostrim garažnim punk rockom, saj so v letih svojega obstoja obiskali praktično vse evropske države, igrali so tudi na velikih festivalih in se letos podali celo na krajšo ameriško turnejo. V Ajdovščino se Overflow vračajo že četrtič, saj jim je vedno ostala v lepem spominu.

BED RELIGION je tribute skupina, ki od leta 2008 preigrava komade legendarnih punk-rockerjev Bad Religion. Nastopali so že na Njoki festivalu 2008, Rad bi bil normalen festivalu, Oreng fešti, Tribute to skate punk, Kaš-evem letnem vrtu, SAWA Festivalu in na mnogih drugih koncertnih odrih. Fantom skupina predstavlja druženje in zabavo v prostem času, ko ne igrajo v svojih preostalih bendih. Njihov repertoar obsega preko 30 pesmi, tako da bo potešeni tako ljubitelji starih in novih izdelkov te skupine.

Posebni gost večera bo tokrat v video varjanti, neprekosljivi in jezični Smaal Tokk, Joouu!

Poskrbljeno bo za stojnico (hrana, pijača) in nekaj obfestivalskih aktivnostih, o katerih vas bomo pred samim pričetkom festivala še obvestili.

Letošnje prizorišče je ploščad pri Hiši Mladih, Vipavska 11, vstopnice so v predprodaji v sistemu EVENTIM na vseh Petrolovih servisih, Dallasovih trgovinah, Kompasovih poslovalnicah…in še in še.

Cena vstopnice: 22 € v predprodaji, 25 € na dan koncerta.

Info o prireditvi na: njokifestival@yahoo.com

Uradne spletne strani in linki festivala:

NOVA URADNA SPLETNA STRAN: www.njoki-festival.com

Smaal Tokk on tha Niokki Festivalj!

Več informacij o skupinah:

  • Elvis Jackson: www.elvisjackson.com // www.myspace.com/elvisjacksonband
  • Lagwagon: www.myspace.com/lagwagon
  • No Use For a Name: www.myspace.com/nouseforaname
  • Overflow: www.overflow-tv.com / www.myspace.com/overflowpunkrock
  • Bed Religion: www.myspace.com/bedreligion

Pričetek koncerta ob 16.30, vstop na prizorišče ob 15:30 uri.

MEDIJSKI PARTNERJI SO MTV, GEA TV, VITEL, POSTAJA GO, ZURNAL24, PRIMORSKI VAL, PRIMORSKE NOVICE, RADIO ROBIN, ROCKONNET, ROCKLINE, ŠTUDENT, ZAROLAJ.SI, ŠOUVIZIJA in mnogi drugi, katerim se ob priložnosti zahvaljujemo za sodelovanje. V kolikor smo koga posebej pozabili, bomo o tem spregovorili na spletni strani in na samem festivalu. Hvala vam.

Želite karto dobiti ceneje?

Izlicitirajte si svojo ali pa sodelujtev nagradni igri revije Študent!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.