Bob Dylan v Stožicah

Gentleman stare šole popeljal občinstvo na intimno popotovanje skozi več kot pet desetletij nenadkriljive glasbene kariere.

V četrtek se je obiskovalcem koncerta Boba Dylana zazdelo, da ima ta neverjetna glasbena legenda sposobnost ustaviti čas in ga celo zavrteti nazaj v preteklost. Stroga prepoved uporabe mobilnih aparatov, fotografov in tabličnih računalnikov je bila sprva videti rigorozna, vendar se je tekom koncerta več kot obrestovala. Občinstvo se je namreč brez kakršnihkoli motenj lahko osredotočilo na tisto, kar je res pomembno – glasbo.  


Ljubljanska dvorana Stožice je državni praznik obeležila z obiskom glasbenega velikana Boba Dylana. Koncert je bil v mnogih pogledih nenavaden in prav zato še toliko bolj poseben.

Dylan je na oder zatemnjene dvorane, ki je za spremembo ni razsvetljeval soj tisočerih zaslonov mobilnih aparatov, stopil točno ob 20.30. Brez uvodnega pozdrava in klepetanja je začel s pripovedovanjem zgodb skozi svoje lirične skladbe, prežete z izjemno poetično močjo. Asketska odrska produkcija ni dopuščala nikakršne izrabe modernih svetlobnih efektov in ostalih šov elementov, ki pa jih ni nihče zares pogrešal. 74-letni Dylan je v dveh segmentih, med katerimi si je v zaodrju privoščil kratek počitek, le s svojim glasom in prezenco ustvaril intimno in hipnotično vzdušje, ki bo vsem obiskovalcem še dolgo ostalo v spominu.

Sedaj Dylanova karavana neumorno nadaljuje s svojo neskončno turnejo. Nadejamo se, da jo v prihodnje pot ponovno zanese k nam, saj je vsako gostovanje glasbenega velikana povsem unikatno in nepredvidljivo. Prav takšno, kot je Dylan sam.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.