Sponzorirano
Curaprox ljubeča predanost. Zobna ščetka CS 5460 love edition

Univerza v Ljubljani četrta

V Kopru se je ob koncu minulega tedna končalo 13. evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki, ki se ga je udeležilo kar 450 udeležencev iz 14 držav. Prvo mesto v ženskem tekmovalnemu delu je osvojila

sosednja hrvaška ekipa z Univerze v Zagrebu, v moškem pa Univerze v Istanbulu. Ženska in moška ekipa Univerze v Ljubljani sta bili četrti.

 

Na prvenstvu so slovenske barve zastopale tri moške in ena ženska ekipa, in sicer gostitelj prvenstva Univerza na Primorskem, Univerza v Mariboru ter ženska in moška ekipa Univerze v Ljubljani. Najbolje so se uvrstili košarkarji in košarkašice iz Ljubljane, ki so po porazu v polfinalu zasedli končno četrto mesto. Ekipi Univerze na Primorskem je uspela uvrstitev na sedmo, Mariborčanom pa štirinajsto mesto.

 

“Z gotovostjo lahko rečem, da so bili vsi udeleženci in gostje zelo zadovoljni z organizacijo prvenstva, kar pomeni, da nam je prvenstvo popolnoma uspelo, kar je za celotno ekipo, partnerje, sodelujoče in

volonterje velika pohvala. Slovenija, slovenska obala in mesto Koper so nanje prav tako naredili vtis, kar je posledica sodelovanja vseh vpletenih; lokalnih skupnosti, univerze, mesta, športnih društev in ljudi, ki so vneto združili moči v športu,” je bila zadovoljen predsednik organizacijskega odbora EUC Koper Marko Juretič.

 

Trinajsto evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki EUPK je potekalo v organizaciji Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) in Univerzitetne športne zveze Primorske (UŠZP), v sodelovanju z Univerzo na Primorskem (UP), Mestno občino Koper (MOK), Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP), Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ).

 

Tekmovanje sodi v okvir evropskih univerzitetnih prvenstev pod okriljem Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA).

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.