Bodi moja (rožica)

“Trije študenti 2. letnika na AGRFT: Aljaž Bastič, Klemen Berus in Jaka Krivec, so na portalu YouTube objavili videospot za pesem Bodi moja (rožica).

Izdelek je nastal kot kritičen odraz družbe v kateri živimo. Videospot so posneli v razpadajočem hotelu Bellevue v Ljubljani, ki propada že nekaj deset let. Sporočilo izdelka je preprosto: njegov zvočni del odraža realnost, ki si jo družba želi videti in o njej na veliko govori, vizualni (scenografski) del pa zrcali njeno realno stanje – medtem, ko se za(je)bavamo iz narave in sveta, ki smo ga ustvarili sami, nam ta (dobesedno) že razpada pod nogami. 

Skladbo so napisali in posneli sami, sami so izdelali tudi videospot. Avtor skladbe, kitarist in vokalist je Klemen Berus, backvokalist, aranžer in producent je Aljaž Bastič, backvokalist, montažer videospota in pobudnik projekta pa je Jaka Krivec – od tod Ansambel bratrancev Krivec. Ker nihče od njih prej ni imel izkušenj z narodno zabavno glasbo, jim je pri snemanju pomagal tudi Klemen Golobič (harmonika), prav tako študent AGRFT. 

Ustvarjalci razmišljajo, da bi v prihodnje obiskali tudi ostale slovenske propadle zgradbe in v njih posneli videospote, ter jih tako vsaj za nekaj časa spet oživeli, zraven pa spomnili ljudi na minljivost človeških stvaritev, če se le tem ne posveča dovolj pozornosti. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.