Bodo diplomanti ostali brez diplom?

Odgovorne osebe ene izmed koprskih fakultet so izrednim študentom za plačilo omogočile vpis neposredno v absolventski staž, kar je v nasprotju z zakonom Univerze. Ko so diplomirali, so jim neupravičeno podelili tudi strokovni naziv.
Koprski kriminalisti so končali obsežno preiskavo s področja gospodarskega kriminala in kazensko ovadili odgovorne osebe ene izmed slovenskih fakultet.

 

Kot so ugotovili, so člani vodstva ene od obalnih fakultet v študijskih letih 2005/06, 2006/07 in 2007/08 odrejali, da je fakulteta vpisala preko 600 študentov neposredno v absolventski staž univerzitetnega študijskega programa, kar je v nasprotju z Zakonom o visokem šolstvu in statutom Univerze, katere članica je ta fakulteta. Od leta 2005 do 2008 so osumljenci z zaračunavanjem šolnin, literature in drugih storitev za te študente fakulteti pridobili okoli 350.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Policija je zato pet odgovornih oseb te fakultete kazensko ovadila za tri kazniva dejanja Zlorabe položaja ali pravic, za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do osem let.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.