Božiček za študentske družine in študente v Mariboru

Klub študentskih in dijaških družin Maribor in Študentska organizacija Univerze v Mariboru sta pripravila že tradicionalni projekt »Božiček – obdarovanje otrok študentskih družin«. Poleg obdarovanja otrok, je dogodek popestrila tudi otroška animacijska predstava z naslovom »Žogica nogica«, pogostitev in druženje članov kluba. V večernem delu pa so na svoj račun prišli še študenti, saj jih je čakalo Božično – novoletno rajanje s skupino Big foot mama.

 

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) je bil ustanovljen 15. januarja 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti. KŠDDM trenutno šteje 35 včlanjenih družin, ki imajo enega do štiri otroke. Vse od začetka tesno sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki jim nudi prostore in finančno podporo.

Nekatere ugodnosti in pravice, ki jih imajo študentske družine v Sloveniji:

  • mamice poleg starševskega dodatka prejmejo še dodaten prihodek na opravljeno študentsko delo;
  • lažje pridobijo štipendijo;
  • pridobijo 10 dodatnih subvencij pri subvencionirani študentski prehrani in podobno.

Andreja Domajnko, predsednica KŠDDM»Kljub socialnim ugodnostim in dodatnim pravicam, se mlade družine spopadajo tudi z težavami, saj je vsakodnevno življenje precej bolj zapleteno, predvsem iz razloga, ker je pridobivanje in izvajanje pravic oteženo. Zato menimo in se zavzemamo, da je potrebna celovita in enotna ureditev področja študentskih družin v slovenski zakonodaji.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.