Brez dialoga?

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) zavrača navedbe Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ), da študenti niso pripravljeni na dialog.
Predstavniki ŠOS se bodo sestali s predsednikom Vlade RS Borutom Pahorjem ter mu izročili strokoven dokument o celoviti ureditvi študentskega položaja v Sloveniji, ki temelji na analizi trenutnega položaja študentov in obsega 90 strani in ne le 7 kot »strokovna izhodišča« MDDSZ.

MDDSZ je danes posredoval sporočilo za javnost, kjer obtožuje ŠOS, da študenti niso pripravljeni sodelovati. Na ŠOS ne razumejo te poteze, saj so že večkrat poudarili, da se na podlagi dosedanjih slabih izkušenj in izigravanja ter podajanja napačnih informacij s strani MDDSZ, želijo pogovarjati s predsednikom Vlade RS. Ker je sestanek s predsednikom Vlade RS jutri, ocenjujejo današnjo potezo, kot nadaljevanje prisiljevalne politike MDDSZ, kar nenazadnje opravičuje težnje študentov po sestanku s predsednikom Vlade RS. Predsedniku Vlade RS bodo študenti predali strokoven dokument, podprt z aktualnimi analizami, ki predstavlja celostno ureditev študentske problematike.

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Od predsednika vlade pričakujemo, da z zdravim razumom in trezno presojo oceni situacijo slovenskih študentov, predvsem naš socialni položaj in težave s katerimi se srečujemo. Upamo, da bodo na njegovo presojo vplivali strokovni argumenti, ki smo jih pripravili in ne interesi tistih, ki se celostne problematike študentskega položaja sploh ne zavedajo. Mi se želimo pogovarjati in reševati probleme študentov.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.