Brezplačna Psihološka svetovalnica

Pri ŠOUM želijo s Psihološko svetovalnico pomagati študentom v stiski, ki jo občutijo zaradi težav pri študiju, v duševnem zdravju, samopodobi, partnerskih odnosih in drugih osebnih težavah.

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) od 19. novembra 2012 dalje študentom omogoča psihološko svetovanje. Brezplačna individualna svetovanja bodo potekala vsak ponedeljek med 16:15 in 19:15 uro, vse do 6. maja 2013, v učilnici ŠOUM (Gosposvetska 84). Pomoč in podporo pri reševanju osebnih težav bo študentom nudila univ. dipl. psihologinja Vita Poštuvan. Zaradi uspešne izvedbe v preteklih letih, ŠOUM študentom na tovrstni način pomaga že četrtič.

 

Mnogokrat mladostniki ne vedo, kam naj se obrnejo v stresnih situacijah obrnejo po pomoč ali pa jih je javno sram priznati, da slednjo potrebujejo. Namen projekta Psihološka svetovalnica je pomagati študentom v stiski, ki jo občutijo zaradi težav pri študiju, v duševnem zdravju, samopodobi, partnerskih odnosih in drugih osebnih težavah.

 

Mateja Lašič, vodja projekta dodaja: »Študentom želimo pomagati s strokovnim psihološkim svetovanjem, psihoedukacijo in terapevtsko pomočjo. Naš namen je vplivati na pozitivne spremembe mladostnikovega doživljanja, vedenja in osebnosti, saj se študenti in mladi pogosto soočajo s situacijami, ki jim predstavljajo veliko stisko in določene ovire. Med te sodijo težave v odnosih, občutek stresa in izgorelosti zaradi (študijskih) obveznosti, občutki depresije, tesnobe, osamljenosti in drugo.«

 

Mladi, ki potrebujejo svetovanje zaradi notranje stiske, bodo vključeni v individualni program, v katerem se bo osebi pomagalo izpostaviti bistveno težavo, zaradi katere prihaja na posvet in se naučiti vedenjskih in kognitivnih tehnik obvladovanja krizne situacije.

 

Za brezplačna svetovanja je potrebna predhodna rezervacija na elektronski naslov: svetovalnica@soum.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.