Tudi ŠOU v Ljubljani na demonstracijah!

Tudi Študentska organizacija Univerze v Ljubljani se pridružuje demonstracijam, ki bodo to soboto, 17. novembra, ob 11.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Organizacija k udeležbi na demonstracijah poziva vse študente!

 

Ana Pleško, predsednica ŠOU v Ljubljani: »Predlagane reforme poslabšujejo položaj mladih, še več, naravnane so tako, da vsem skupinam v družbi samo jemljejo, pri čemer pa vlada deluje v smeri, da jih spre med seboj. Študentje smo svoj delež k varčevanju že prispevali v okviru Zakona o uravnoteženju javnih financ in menimo, da je čas, da vlada v mladih začne videti rešitve in ne samo problemov. V soboto želimo biti slišani, saj imamo dovolj vladne politike enostranskega uvajanja ukrepov in nedialoga.«

 

ŠOU v Ljubljani se sobotnih demonstracij udeležuje iz več razlogov:
1. Ker položaj študentov v Sloveniji še vedno ni celovito urejen!

2. Ker se moramo študentje boriti za svoje pravice in ne smemo dopustiti reševanja krize na plečih mladih!
3. Ker je naša naloga, da opozarjamo na anomalije v družbi in zahtevamo spremembe!
4. Ker smo za kakovostno in vsem dostopno javno visoko šolstvo!
5. Ker je vlaganje v znanost in izobraževanje naložba v mlade in prihodnost!
6. Ker smo za ohranitev že pridobljenih pravic študentov, še zlasti na področju študentske sociale in zdravstva!
7. Ker smo za ukrepe, ki ohranjajo socialno državo!
8. Ker želimo biti slišani!

 

ŠOU v Ljubljani z udeležbo na sobotnem protestu obeležuje tudi 17. november, svetovni dan študentov. Ta dan je posvečen dogodkom, ki so se zgodili 17. novembra 1939, ko so nacisti zavzeli študentske domove praške univerze. Več kot 1200 študentov so prisilno preselili v koncentracijska taborišča, devet njihovih predstavnikov ubili, univerzo pa zaprli in jo namenili v uporabo nemškim okupacijskim silam. Študentje iz vse Evrope so zbežali v London, kjer je mednarodni študentski svet 17. november razglasil za svetovni dan študentov. Svetovni dan študentov je sicer simbol študentskih prizadevanj za spremembe za boljšo prihodnost mladih. ŠOU v Ljubljani se vse od svoje ustanovitve zavzema za celostno urejanje položaja študentov, za premišljene in postopne spremembe sistema, v katerega so vključeni študentje, za pravičnejše in jasno opredeljene pravice in dolžnosti študentov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.