Filofest 2012!

Mednarodni festival študentske filmske in video produkcije odpira svoja vrata.

Mednarodni festival študentske filmske in video produkcije FILOFEST se po dveh letih premora znova vrača in kmalu odpira svoja vrata. Med 10. in 14. decembrom 2012 se bo festival odvijal v  prostorih Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, organizacijska ekipa mladih prostovoljcev pa že razkriva prve podrobnosti o programu.

 

FILOFEST je prvi mednarodni festival na slovenskih tleh, ki je namenjen izključno študentski filmski produkciji. Mladi ustvarjalci iz vseh delov sveta so svoja dela lahko prijavili v tekmovalni in netekmovalni del. Prvi je namenjen izključno neodvisnim študentskim filmom, katerih režiserji so brez akademske filmske izobrazbe, drugi pa filmom, ki so nastali v sodelovanju s filmskimi šolami oz. akademijami. Festival je med svoje prijave sprejemal animirane, igrane, dokumentarne in eksperimentalne filme, njihov uradni izbor pa je že znan. V času festivala se bodo izbrani filmi predvajali v prostorih Filozofske fakultete, tisti v tekmovalnem delu pa se bodo tudi potegovali za glavno nagrado 500eur.

 

Dnevni program bodo poleg filmskih projekcij dopolnile razne delavnice, okrogle mize in razstave,  ob koncu dneva pa koncerti in druga večerna druženja sodelujočih. Otvoritvena slovesnost bo 10. decembra potekala v Kino Šiška, kjer bo za glasbeni del večera poskrbel koncert mlade slovenske zasedbe z elektronsko glasbo New Wave Syria. Poleg kulturnega centra Kino Šiška festival sodeluje  tudi z mestnim kinom Kinodvor, kjer se bodo predvajale dodatne projekcije filmov, med drugim tudi Jaz sem Janez Janša, film treh slovenskih umetnikov, ki so se preimenovali v Janeza Janšo.   Organizatorji se lahko pohvalijo tudi z bogato izbiro žirantov, katero med drugim sestavlja tudi Karpo Godina, dobitnik letošnje filmske nagrade Darko Bratina.

 

V prejšnjih letih si je filme ogledalo preko 7000 udeležencev, letos pa nove rekorde dosega že število prijav filmov, ki se giblje okrog 180. Priprave se že skoraj zaključujejo, vodja organizacijske ekipe festivala, Hana Radovan pa že razmišlja o prihodnosti festivala, kjer bi festival Filofest zopet postal vsakoletni filmski dogodek.

Za več informacij lahko obiščete spletno stran na naslovu www.filofest.com

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.