Rammsteini v Ljubljani

Kultno nemško skupino Rammstein bo novi del že dve leti trajajoče turneje Made in Germany 30. aprila popeljal tudi v Ljubljano. Progresivna metal skupina, znana po dovršenih koncertnih spektaklih z obilico pirotehnike, bo nastopila v dvorani Stožice. Predprodaja vstopnic se je začela danes.

Turnejo Made in Germany je v Mehiki, ZDA, Južni Afriki, Avstraliji, Kanadi in Evropi videlo že preko 1,3 milijona oboževalcev, so sporočili z Agencije Antonov.

Rammstein so nastali že leta 1994 in so ena redkih skupin, ki še vedno igrajo v svoji originalni postavi: Till Lindemann (vokal), Richard Kruspe (kitara), Paul Landers (ritem kitara), Oliver Riedel (bas kitara), Christoph Schneider (bobni) in Christian Lorenz (klaviature).

Njihova kariera je zaznamovana s številnimi kontroverznimi videospoti in spektakularnimi koncerti, ki so člane pogosto spravili v težave.

Glasbeniki so bili pogosto pridržani zaradi neprimernega vedenja, povezovali so jih z več nasilnimi dogodki, a se za to niso kaj prida menili. “Tisti, ki ne razumejo, pač res ne želijo razumeti,” je v nekem intervjuju povedal frontman Till Linderman.

Rammsteini so doslej izdali šest studijskih albumov: Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001), Reise, Reise (2004), Rosenrot (2005) in Liebe ist für alle da (2009).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.