Brezplačna RN e-izdaja ob izidu Windows 8

Microsoft je že začel prodajati najnovejšo različico najbolj priljubljenega operacijskega sistema na modrem planetu. Windows 8 gre v prvih tednih prodaje tako rekoč za med. Nekateri so glede novega operacijskega sistema skeptični, na današnji tiskovni konferenci pa so odpihnili vse dvome – vsaj naše.

Windows 8 je mogoče namestiti na skoraj vse naprave, z malce višjim IQ-jem. Izpostavimo lahko pametne mobilnike, tablične računalnike, all-in-one računalnike, prenosne računalnike ter navadne stacionarne računalnike, kar seveda poskrbi za popolno uporabniško izkušnjo, brez težav s nekompatibilnostjo.

S sistemom Windows 8 in Windows RT, novim članom družine Windows, je domačim in poslovnim uporabnikom na voljo bogata ponudba najboljših osebnih računalnikov doslej. Uporabniki lahko izbirajo med novimi, izredno zmogljivimi namiznimi računalniki, ki so pogosto opremljeni tudi z zaslonom občutljivim na dotik, zelo tankimi in lahkimi prenosniki ter tabličnimi računalniki. Novost je seveda Windows RT, ki teče na izredno varčnih procesorjih ARM. Na dogodku v Ljubljani so nove modele prikazali Microsoftovi partnerji Acer, HP, Lenovo, Samsung, Sony in Toshiba.

Zakaj Windows 8 nima Start gumba?

Namesto gumba Start so pri Microsoftu uvedli mnogo preglednejši in vsestransko uporaben začetni zaslon Start. Na začetni zaslon lahko tako pripnete najpogosteje uporabljene aplikacije ali celo stike, s katerimi najpogosteje komunicirate, in si tako zagotovite hiter in udoben dostop. Ploščice Live Tiles vas bodo redno obveščale o novostih, najboljše pa je, da boste ne glede na napravo, ki jo boste izbrali, deležni enake izkušnje.

Zakaj preiti na Windows 8?

Windows 8 prinaša sodobno uporabniško izkušnjo, kar omogoča udobno uporabo na napravah izredno različnih dimenzij, oblik in cenovnih razredov. Ob tem so veliko pozornost namenili tudi temu, da bo novo okolje uporabnikom kar se da domače, ter združljivo z obstoječo strojno in programsko opremo ter storitvami.

Omeniti velja še splošno Microsoftovo pravilo: Če aplikacija deluje na operacijskemu sistemu Windows 7, bo delovala tudi na Windows 8. Ni kaj, Microsoft je z novim operacijskim sistemom korenito izboljšal uporabniško izkušnjo, naj navduši tudi vas.

 

p.s. Ob tej priložnosti smo v uredništvu za vse bralce Računalniških novic pripravili BREZPLAČNO e-izdajo WINDOWS 8: Novosti, triki in nasveti, ki je na voljo tukaj! << PREVERI!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.