BREZPLAČNE DELAVNICE TISOČ ČUDEŽEV USTVARJALNOSTI

BREZPLAČNE DELAVNICE TISOČ ČUDEŽEV USTVARJALNOSTI v novembru in decembru v Hostlu Celica

Pridi na brezplačne ustvarjalne delavnice, v sklopu projekta Tisoč čudežev ustvarjalnosti, ki ga sofinancira ŠOU v Ljubljani.

Delavnice bodo potekale v novembu in decembru, in sicer od 17.00 do 19.30 v Hostlu Celica.

Svojo udeležbo moraš predhodno prijaviti na elektronski naslov enostavnoprijatelji@gmail.com E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascriptali na telefonsko številko 040/553-518 (Senta). Število mest na delavnicah je omejeno, zato pohiti s prijavo!

POSLIKAVA KERAMIKE IN STEKLA, ponedeljek, 16. 11. (17.00 – 19.30)
Keramične lončke, ki so uporabni za tople napitke, boste poslikali z prosojnimi barvami in s pomočjo
različnih motivov ter šablon poslikali lonček ali krožnik, ki bo lahko tudi okrasen predmet. Preizkusili boste tudi tehniko slikanje s konturo ter poslikali steklo.

ZVONČKI, KI PLAPOLAJO V VETRU, torek, 17. 11. (17.00 – 19.30)
Glinene lončke boste pobarvali s pisanimi akrili, spoznali različne mase in lake za razpokanje. Končni izdelek  boste lahko okrasili še z perjem ali s školjkami. Lončki se bodo spremenili v  mobile (zvončke, ki plapolajo v vetru), s katerimi boste lahko okrasili vaš balkon ali okno.

SLIKANJE NA SVILO, sreda, 18. 11. (17.00 – 19.30)
Seznanili se boste z osnovno tehniko slikanja na svilo, ki vsebuje oblikovanje vzorca,
poslikave z različnimi konturami ter namakanje in uporabe soli.

OBLIKOVANJE UNIKATNEGA NAKITA, četrtek, 19. 11. (17.00 – 19.30)
Na tej ustvarjalni delavnici boste izdelali unikatni nakit, ki je okrasno dopolnilo telesa. Spoznali boste različne tehnike oblikovanja nakita, kot so prepletanje perlic z laksom, oblikovanje iz žice in ustvarjanje z zaponkami. S pomočjo različnih tehnik boste izdelali ogrlico, zapestnico, uhane.

OBLIKOVANJE LAMPIJONČKA, petek, 20. 11. (17.00 – 19.30)
Lampijonček boste oblikovali s pomočjo servietne tehnike in prosojnih barv ter tako popestrili in osvetlili prostor.

USTVARJANJE Z GLINO, petek, 4. 12. (17.00 – 19.30)
Na delavnici boste spoznali različne vrste gline, njene lastnosti ter se seznanili z novimi tehnikami oblikovanja tega materiala.

USTVARIM.SI OGLASNO DESKO, DA NE POZABIM, ponedeljek, 21. 12. (17.00 – 19.30)
Lepenko boste okrasili s pisanimi barvami, različnimi prosojnimi ali vzorčastimi papirji  ter si ustvarili prikupno oglasno desko.

OBLIKOVANJE ŠKATLIC, torek, 22. 12. (17.00 – 19.30)
Spoznali boste različne postopke oblikovanja šatuljic, in sicer s pomočjo šablon, okrasitev s  servietno tehniko, spoznavanje papirne mase, sladkornih zrnic in tehnike razpokanja.

SLIKANJE Z AKVARELI IN BARVNIMI TUŠI, sreda, 23. 12. (17.00 – 19.30)
Preizkusili se boste v slikarski tehniki akvarela v kombinaciji s tušem, ki daje posebne učinke večplastnosti in transparentnosti. Naučili se boste slikati preproste motive ter ustvarili različne slike.

Zavod Enostavno prijatelji tudi v letošnjem letu pripravlja praznične ustvarjalne delavnice. Ustvarjalne delavnice, ki so plačljive, bodo prav tako potekale v Hostlu Celica. Program delavnic, cenik in navodila za prijavo preberi na www.enostavnoprijatelji.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.