Bujta repa pred vrati!

Bujta repa, največja prekmurska kulturno-zabavna prireditev v Sloveniji, bo kot že znano potekala v sredo, 18. marca, s pričetkom ob 20:00 v Festivalni dvorani v Ljubljani. Na koncertnem delu prireditve, ki se bo pričel ob 22:00 bodo nastopili Veški dečki, Jean Bačić Quartet in Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Vstopnice in prevoz je že mogoče kupiti na prodajnih mestih.


Klub prekmurskih študentov bo v okviru letošnje 58. Bujte repe obeležil 80. obletnico delovanja prekmurskih študentov, zato bo dogodek še posebej slavnosten. Bujta repa se bo pričela ob 20:00 s tradicionalno večerjo z bujto repo in domačimi kolinami, nadaljevala pa s koncertnim delom, na katerem bodo nastopili Veški dečki, Jean Bačić Quartet in Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Tekom večerje bo Klub prekmurskih študentov prikazal tudi kratek dokumentarni film o zgodovini delovanja prekmurskih študentov. Dogodek vsako leto obišče čez 1200 obiskovalcev.

 

Prodaja vstopnic se je že pričela, vstopnice pa je mogoče kupiti na sedežu Kluba prekmurskih študentov (prostori MIKK-a), na Pomurskem študentskem servisu ter na portalu mojekarte.si Cena vstopnice za študente znaša 5 EUR, za neštudente 8 EUR, na dan dogodka pa bo enotna cena 10 EUR. V predprodaji je mogoče kupiti tudi večerjo po enotni ceni 5 EUR. Organiziran bo tudi avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota-Maribor-Ljubljana in nazaj, cena dvosmerne vožnje pa znaša 8 EUR. Bone za prevoz lahko prav tako kupite na prodajnih mestih. Pohitite, število večerij in vstopnic je omejeno.

 

Sanja Kropec, predsednica kluba: »V Klubu prekmurskih študentov smo se odločili raziskati bogato zgodovino delovanja prekmurskih študentov, ki sega vse v leto 1934 in prišli do izjemnih spoznanj. Vse pripovedi in dognanja smo se odločili strniti v kratek dokumentarni film, ki ga bomo premierno prikazali na letošnji Bujti repi, če pa nam bo omogočeno, ga želimo še razširiti in ga predstaviti širši javnosti, saj ugotavljamo, da gre za prve zametke delovanja študentov v Sloveniji.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.