Časti ½ litra tudi ti!

Študentska krvodajalska akcija je eden najpomembnejših in najuspešnejših projektov resorja za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani, ki je tudi že tradicionalen, saj študentje Univerze v Ljubljani darujemo kri že več kot dve desetletji. Naš cilj je z vsakokratno akcijo h krvodajalstvu pritegniti več študentov. Seveda si želimo, da bi ostali redni krvodajalci tudi po končanem študiju,“ pravi Aleksandra Pekošak, vodja študentske krvodajalske akcije v ŠOU v Ljubljani.

 

Ljubljanski študentje boste lahko kri darovali v torek, 9. oktobra 2012, od 7.00 do 14.30 in v sredo, 10. oktobra 2012, od 7.00 do 16.30, oba dneva na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, Ljubljana. 

 

Vsak študent krvodajalec bo po odvzemu krvi dobil malico in simbolično darilo. Več o študentski krvodajalski akciji preberite na www.castimkri.si ter na spletni strani ŠOU v Ljubljani, www.sou-lj.si.

 

Študentje, ki se boste na krvodajalsko akcijo pripeljali sami, lahko v času odvzema krvi brezplačno parkirate v parkirni hiši Šentpeter ali Meksiko. Parkirna kartica bo potrjena ob vpisu na Zavodu za transfuzijsko medicino, ponovno pa jo morate potrditi fizično na blagajni v parkirni hiši Šentpeter ali Meksiko. Organiziran bo tudi brezplačen povratni avtobusni prevoz z različnih lokacij, predvidoma iz študentskih naselij – točne informacije o voznih redih bodo objavljene na spletni strani ŠOU v Ljubljani, www.sou-lj.si.

 

Študentske krvodajalske akcije v Ljubljani potekajo že več kot dve desetletji. Najprej jih je organiziral Študentski svet stanovalcev, kasneje se mu je pridružil ŠOU v Ljubljani, ki so se mu leta 2008 v akciji pod geslom „Častim ½ litra“ pridružile vse študentske organizacije in klubi v Sloveniji. ŠOU v Ljubljani študentsko krvodajalsko akcijo izvaja dvakrat letno, meseca aprila in meseca oktobra, na podlagi Dogovora o medsebojnem sodelovanju pri spodbujanju in razvijanju krvodajalstva, ki ga je podpisal z Rdečim križem Slovenije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.