Škisova tržnica se seli v Maribor – tretjič

Največja in najpopularnejša enodnevna prireditev na prostem za mlade v Sloveniji se tokrat že tradicionalno iz Ljubljane seli tudi v štajersko prestolnico, Maribor. Škisova tržnica bo svoja vrata odprla 3. oktobra 2012 na platojih mariborske tržnice. Zveza ŠKIS tudi letos z atraktivnimi stojnicami študentskih klubov pripravlja predstavitev raznovrstne slovenske kulture na enem mestu, pozneje pa obljublja obilo dobre glasbe ter sproščenega vzdušja. Prireditev bo tudi tokrat ekološko obarvana.

 

Zveza študentskih klubov Slovenije je letos v mesecu maju organizirala že 15. Škisovo tržnico v Ljubljani, ki jo je poleg predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka in župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića obiskalo več kot 20.000 mladih. Dogodek se lahko po toliko letih ponaša z nazivom največje enodnevne prireditve na prostem za mlade v Sloveniji.

Tradicionalno se prireditev na začetku študijskega leta iz Ljubljane preseli tudi v severovzhodni del Slovenije, v Maribor. Škisovo tržnico Maribor bo Zveza ŠKIS tokrat organizirala že tretjič, in sicer bo potekala v torek, 3. oktobra 2012 na platojih mariborske tržnice. Začela se bo s predstavitvijo Študentskih klubov Slovenije in njihovimi skrbno pripravljenimi stojnicami, na katerih vsako leto predstavijo tradicijo in kulturo Slovenije ter obiskovalcem z značilno kulinariko brezplačno ponudijo delček svojih krajev. Dogajanje bo popestreno z zabavno animacijo, tekmovanjem študentskih klubov, v katerem bodo lahko sodelovali tudi vsi obiskovalci. Po zaključku popoldanskega dela bo sledil večerni, koncertni del, v sklopu katerega Zveza ŠKIS obljublja odlično glasbo in sproščeno vzdušje vse do zgodnjih jutranjih ur. Škisovo tržnico Maribor je v letu 2011 obiskalo več kot 10.000 mladih.

Prireditev bo tudi tokrat ekološko obarvana, saj se bodo smeti pobirale sproti, na samem mestu dogajanja pa bo poskrbljeno tudi za njihovo reciklažo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.