Častim½ litra v sredo v Ljubljani

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani v okviru Meseca sociale in zdravstva v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije, Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in Zvezo Študentskih klubov Sl

organizira ŠTUDENTSKI KRVODAJALSKI TEDEN, ki pod geslom Častim ½ litra! po vsej Sloveniji poteka v tednu med 19. in 25. aprilom 2010. Ljubljanski študentje bodo lahko kri darovali v sredo, 21. aprila 2010, med 7.00 in 17.00 na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, Ljubljana.

Za študente krvodajalce bo organiziran brezplačni povratni avtobusni prevoz: ob 10.00 izpred menze v Rožni dolini, ob 11.00 izpred brunarice za Bežigradom in ob 12.00 izpred študentskih domov v Mestnem logu na Gerbičevi 59. Več na www.castimkri.si in www.zdravstudent.si ter na spletnih straneh slovenskih študentskih organizacij, tudi na www.sou-lj.si .

Soorganizatorji študentske krvodajalske akcije v Ljubljani so poleg ŠOU v Ljubljani še Študentski svet stanovalcev, Zveza ŠKIS, Zavod RS za transfuzijsko medicino, Rdeči križ Ljubljana in Rdeči križ Slovenije.

Tako bodo ob 11.00 na Zavodu RS za transfuzijsko medicino za izjave dosegljivi:
– Nika Močnik, vodja krvodajalske akcije v ŠOU v Ljubljani,
– Teja Hribar, vodja Meseca sociale in zdravstva na ŠOU v Ljubljani,
– Vesna Gračner, vodja odbora za socialo in zdravstvo pri Zvezi ŠKIS,
– Boštjan Novak, strokovni sodelavec za krvodajalstvo pri Rdečem križu Slovenije
– Marko Juretič, predsednik Študentskega sveta stanovalcev.

»Namen krvodajalske akcije je spodbuditi mlade k sodelovanju, v njih ustvariti zavedanje o pomembnosti življenja vsakega posameznika, predvsem pa med njimi vzbuditi čut za solidarnost in skrb za sočloveka. Zadnje namreč lahko izrazijo tudi z darovanjem krvi, še več, s tem dejanjem lahko nekomu izboljšajo ali celo rešijo življenje«, sporočajo organizatorji tretjega Študentskega krvodajalskega tedna.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.