»Častim ½ litra!«

Naslednji teden, od 11. pa do 17. aprila 2011, bo potekal Študentski krvodajalski teden »Častim ½ litra!«. V okviru projekta se bodo zvrstile tudi številne krvodajalske akcije v univerzitetnih in manjših mestih po Sloveniji pod okriljem študentskih organizacij in lokalnih študentskih klubov. Ob tem s sloganom »Častim ½ litra!« pozivajo vse študente po Sloveniji, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

Namen vse-študentskega krvodajalskega tedna »Častim ½ litra!« je spodbuditi mlade k sodelovanju in ustvariti zavedanje o pomembnosti življenja vsakega posameznika. Študenti, ki so dobrega zdravja, bodo lahko prispevali del svoje tekočine življenja in tako nekomu izboljšali kakovost življenja ali ga celo rešili. Študenti bodo lahko izbirali ali bodo kri darovali v kraju, kjer bo akcijo organiziral lokalni študentski klub ali pa se bodo krvodajalske akcije udeležili v svojem univerzitetnem mestu.

Termini organiziranih krvodajalskih akcij po Sloveniji:

Ljubljana
torek, 12. april med 7.00 in 14.30
sreda, 13. april med 7.00 in 16.00
Zavod RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, Ljubljana
ŠOU v Ljubljani in Zveza ŠKIS

Maribor
sreda, 13. april med 9.00 in 14.00
Prireditveni center ŠTUK, Gosposvetska cesta 83, Maribor
ŠOU v Mariboru

Izola
torek, 12. april med 8.00 in 12.00
sreda, 13. april med 8.00 in 12.00
Splošna bolnišnica Izola, Polje 35, Izola
ŠOU na Primorskem

Z zavedanjem problema pomanjkanja krvi, študentske organizacije in študentski klubi pozivajo s sloganom »Častim ½ litra!« vse študente naj se pridružijo krvodajalskemu tednu. Krvodajalski teden organizirajo vse slovenske študentske organizacije (Študentska organizacija Slovenije, Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, v Mariboru in na Primorskem ter Zveza študentskih klubov). Več informacij glede darovanja krvi je dostopnih tudi na spletni strani http://www.castimkri.si/.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.