ČASTIŠ ½ LITRA?

Osrednji dogodek tretjega tedna Meseca sociale in zdravstva Študentske organizacije Univerze v Ljubljani bo že tradicionalna študentska krvodajalska akcija. Akcija bo pod geslom Častim ½ litra! po vsej Sloveniji potekala v tednu med 16. in 22. aprilom 201

Ljubljanski študentje boste lahko darovali kri v torek, 17. aprila 2012, od 7.00 do 14.30 in v sredo, 18. aprila 2012, od 7.00 do 16.30, oba dneva na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6, Ljubljana.

Za študente krvodajalce bo oba dneva organiziran brezplačen povratni avtobusni prevoz, in sicer v torek, 17. aprila 2012, ob 9.00  izpred študentske menze v Študentskem naselju Rožna dolina ter v sredo, 18. aprila 2012, ob 14.00 izpred Fakultete za organizacijske vede v Kranju.

Študentje, ki se boste na krvodajalsko akcijo pripeljali sami, lahko v času odvzema krvi brezplačno parkirate v Parkirni hiši Šentpeter in Meksiko. Parkirna kartica bo potrjena ob vpisu na Zavodu za transfuzijsko medicino, ponovno pa jo morate potrditi fizično na blagajni v Parkirni hiši Šentpeter ali Meksiko.

 

Študentsko krvodajalsko akcijo v Ljubljani ŠOU v Ljubljani tudi tokrat pripravlja v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije (ŠOS), Zvezo ŠKIS, Študentskim svetom stanovalcev, Študentskim svetom FRI, Zavodom RS za transfuzijsko medicino, Območnim združenjem Rdečega križa Ljubljana in Rdečim križem Slovenije. Aleksandra Pekošak, vodja študentske krvodajalske akcije: »Študentska krvodajalska akcija je eden najpomembnejših in najuspešnejših projektov resorja za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani, ki je tudi že tradicionalen, saj študentje Univerze v Ljubljani darujemo kri že več kot dve desetletji. S krvodajalsko akcijo želimo predvsem osvestiti svoje kolege o krvodajalstvu in njegovem pomenu ter jim pokazati, da lahko z darovanjem krvi rešijo življenje. Prav zato si vsakič želimo k darovanju krvi pritegniti še kakšnega študenta več.«

Vsak študent krvodajalec bo po odvzemu krvi dobil malico in simbolično darilo. Več o študentski krvodajalski akciji preberite na www.castimkri.si in na spletni strani ŠOU v Ljubljani.

 

ŠOU v Ljubljani in Rdeči križ Slovenije (RKS) sta leta 2010 ob svetovnem dnevu krvodajalstva (14. junij) podpisala Dogovor o medsebojnem sodelovanju pri spodbujanju in razvijanju krvodajalstva. Namen dogovora je načrtno organizirati krvodajalske akcije in spodbujati krvodajalstvo med študenti Univerze v Ljubljani, in sicer po predpisih in mednarodno priznanih načelih krvodajalstva. ŠOU v Ljubljani študentsko krvodajalsko akcijo organizira dvakrat na leto (spomladi in jeseni), v zadnjih treh letih vsakič v okviru projekta vseh slovenskih študentskih organizacij Častim ½ litra!

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.