Celodnevni program Lampiončkov bodo zaključili S.A.R.S. in Šank Rock

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) 12. maja pripravlja tradicionalni »zaključek« študijskega leta – Lampiončke 2015. Dnevno dogajanje bo potekalo na zelenici pred Pedagoško fakulteto, osrednji večerni dogodek pa ob UŠC Leona Štuklja v študentskem naselju Gosposvetska. Na glavnem in elektro odru se bo predstavilo več kot 10 izvajalcev, glavni zvezdi pa bosta skupini Šank Rock in S.A.R.S.

 

Lampiončki, simbol študentskih iger, letos praznujejo že 35 let in so že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih.


ŠOUM tudi letos poziva občane Mestne občine Maribor, da so v času dogajanja strpni do mladih, organizator pa bodo tudi letos pozval mlade k odgovornem ravnanju z odpadki ter poskrbel, da bodo prizorišča in okolica naslednje jutro očiščena.

 

Alen Brkić, predsednik ŠOUM dodaja: »Študenti želimo javnosti pokazati, da se znamo zabavati in hkrati ravnati odgovorno. To smo pokazali že preteklo leto in verjamemo, da bo letos še boljše. Lampiončki bodo že 35. leto mladim omogočili sprostitev pred obdobjem, ko se jim približujejo ključne študijske obveznosti.«

 

Vstop na letošnje Lampiončke bo tako kot vsa leta doslej povsem brezplačen za vse generacije. Od različnih lokacij v Mariboru, do samega prizorišča, je za vse obiskovalce na dan dogodka organiziran brezplačni krožni avtobusni prevoz.

 

Dnevni program (travnata ploščad ob Pedagoški fakulteti):

10:00 – pričetek »grilanja« (obvezna prijava ekip, ki morajo po končanem pikniku pospraviti svoje prizorišče)

14:00 – Lampiončkove igre (tekmovanje v tradicionalnih študentskih športnih igrah)

16:00 – Red Bull Gravity Challenge (iskanje izvirne rešitve v spuščanju jajca z višine)


Več na: www.soum.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.