Prva pomoč že v Nepalu

Prva pomoč, ki sta jo za žrtve potresa zbrali Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) in Fundacija Študentski tolar, je že prispela v Nepal, natančneje med prebivalce vasi Jyamrung in okoliških vasi. Tam jo slovenska prostovoljca Matjaž Pinter in Eva Pivač usmerjata k pomoči potrebnim, ki so izgubili vse, vključno s streho nad glavo. Do sedaj smo skupaj zbrali več kot 500 evrov, s katerimi smo založili več kot 200 družin z osnovnimi potrebščinami, kot so šotori, odeje, zdravila, hrana in obleke. Zaradi nižjega standarda lahko namreč družina v Nepalu preživi čez mesec že zgolj s 30 evri, zato prav vsak evro šteje.

Sredstva, ki smo jih zbrali ljubljanski študentje, so zagotovile prvo pomoč, ki so jo do sedaj dobili prebivalci omenjene vasi, saj državna pomoč prihaja počasi in v premajhnem obsegu. Njihovo situacijo pa še poslabšujejo trenutne vremenske razmere in popotresni sunki ter dejstvo, da se čez mesec dni že začne dolgotrajno monsunsko obdobje. Ob popolnoma uničenih in premočenih cestah trenutna pomoč prihaja v prave roke predvsem zaradi požrtvovalnosti in truda prostovoljcev.

Eva in Matjaž sta se povezala z domačinom Rajeshem Itanijem, čigar družina iz Jyamrunga je prav tako med nesrečneži, ki jih je potres hudo prizadel. Preko svoje turistične agencije, prijateljev in s slovenskima prostovoljcema skupaj dostavljajo nujne življenjske potrebščine do oddaljene vasice. Slovenca sproti poročata o napredku, poslala pa sta tudi fotografije s terena, ki pričajo o tamkajšnjih razmerah. Objavljamo jih tudi na Facebook strani ŠOU v Ljubljani in so dostopne na tej povezavi.

Sredstva še vedno lahko nakažete na TRR Fundacije Študentski tolar, zbiramo pa jih tudi po nekaterih ljubljanskih fakultetah.

 

TRR za zbiranje sredstev:

SI56 0510 0801 2265 739 (ABANKA d.d.)

namen plačila: Nepal

Fundacija Študentski tolar, Kersnikova 4, Ljubljana

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.