Center za študij V ZDA tudi v Ljubljani

Študentje imajo od sedaj naprej v Ljubljani svetovalni center EducationUSA , ki so ga odprli ne dolgo nazaj. Namenjen je vse študentom, oziroma pomoči študentom, ki želijo na študij v ZDA. Ste vedeli, da v ZDA vsako leto gostijo več kot pol milijona tujih študentov z vsega sveta? In tudi iz Slovenije se študentje odpravijo na študij v ZDA, zato je pav, da imamo tak center tudi pri nas.

EducationUSA je globalna mreža. V njo je vključenih preko 450 svetovalnih centrov. Naloga teh centrov je predstavljanje visokošolsko izobraževanje v ZDA po celem svetu. Poleg predstavitve študija v ZDA pa ta globalna mreža nudi tudi informacije o izobraževalnih priložnostih v ZDA ter navodila usposobljenim posameznikom, kako najbolje izkoristiti te priložnosti.

Naloga centra
Svetovalni center EducationUSA bo deloval v okviru Informacijskega centra Ad futura pri javnem skladu za razvoj kadrov in štipendije. V centru lahko študentje izveste vse o možnostih študija in štipendiranja v ZDA. Poleg tega pa imate na razpolago tudi svetovalca centra, ki vam bo pri vseh vprašanjih pomagal in vam skušal na nje odgovoriti. Lahko pa si boste prebrali tudi gradivo, literaturo o študiju v ZDA. To pa še ni vse, kar lahko izveste v centru. Svetovali vam bodo, kako pripraviti prijavo za študij v ZDA. Postopek in način  odločanja o izbiri študentov je drugačen kot pri nas v Sloveniji. Dobili pa boste tudi vse potrebne informacije o  štipendijah. Vsi pa vemo, da so najboljše informacije tiste, ki jih izveš iz prve roke. V centru imate možnost, da se povežete s slovenskimi študenti, ki so ali pa študirajo sedaj v ZDA. Ti vam bodo znali podati najprimernejše informacije.

ZDA kot gostiteljica tujih študentov
Ste vedeli, da se v ZDA vsako leto odpravi več kot pol milijona tujih študentov z vsega sveta? Število tujih študentov pa se vsako leto veča, v letošnjem študijskem letu se je to število povečalo za 3,2 odstotka. In od kje prihaja največ študentov na študij v ZDA? Še vedno je v samem vrhu, oziroma iz te države prihaja največ študentov in to je Indija. Poleg nje pa iz azijskih držav prihaja v ZDA na študij kar 60 odstotkov vseh tujih študentov v ZDA.

Slovenski študentje v ZDA
In kako je s slovenskimi študenti? Ali tudi slovenski študenti odhajajo na študij v ZDA? Na to vprašanje je odgovor vsekakor Da. Število slovenskih študentov, ki se odločajo za študij v ZDA je iz leta v leto večje. Študente na študij v ZDA privablja predvsem kakovost izobraževanja.

Mojca Polc

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.