Ciklus mladi talenti – JUNGE DEUTSCHE PHILHARMONIE

Dirigent: Andrey Boreyko

16. marec, 19.30, Dvorana Marjana Kozine, Slovenska Filharmonija, Ljubljana

V okviru Ciklusa Imago Sloveniae – Mladi talenti, bo pod taktirko priznanega dirigenta Andreya Boreyka pri nas nastopil orkester Junge Deutsche Philharmonie. Eno najbolj zanimivih zasedb v Nemčiji sestavljajo najboljši študenti glasbenih konservatorijev iz Nemčije, Švice in Avstrije, ki bodo pri nas nastopili v okviru turneje PIEP SHOW. Ime slednje v sebi skriva besedno igro, ki se nanaša na temo turneje: pomladanska zapeljivost (piep je zvočno posnemanje glasov ptic v nemškem jeziku). Pomladno obarvan program tako obsega dela Igorja Strawinskega, Sergeja Prokofieva, Claude-a Debussya in Béle Bartóka.

Koncert v Ljubljani bo eden izmed osmih, ki bodo v sklopu pomladanske turneje še v Nemčiji, Švici in Avstriji, in sicer v mestih: Hamburg (Laeiszhalle), Witten (Saalbau), Frankfurt (Alte Oper), Berlin (Berliner Philharmonie), Meran (Kursaal), Bozen (Konzerthaus) in Koeln (Philharmonie).

Junge Deutche Philharmonie so ambasadorji nove glasbene kulture, ki se s sofisticirano in inovativno glasbeno ponudbo še posebej obračajo k mlajši generaciji. Z inovativnim pristopom h klasični glasbi slednjo ne le ohranjajo kot dragoceno kulturno dediščino, temveč jo tudi razvijajo. Izjemni glasbeni nastopi temeljijo na odličnih tehničnih sposobnostih in aktivnem iskanju izzivov.

Orkester redno gostuje v pomembnejših koncertnih dvoranah v Nemčiji in sodeluje z znanimi dirigenti, solisti in skladatelji, kot so P. Boulez, I. Fischer, A. Boreyko, M. Stenz, H. Zender, W. Rihm, C. Tetzlaff, J. Widmann, F. P. Zimmermann, T. Zimmermann, J. Jansen in O. Mustonen.

Andrey Boreyko je glasbeni direktor Duesseldorfskih simfonikov, glavni gostujoči dirigent Stuttgartskega radijskega simfoničnega orkestra in Simfoničnega orkestra Euskadi (San Sebastian) ter bodoči šef dirigent Orchestre National de Belgique (2012-17).
Bil je tudi šef dirigent Berner Synphonieorchester, Jenaer Philharmonie, Hamburških simfonikov, Winnipeg simfoničnega orkestra in orkestra Vancouver Simphony. Častni dirigent Jenaer Philharmonie je med drugimi uspešno dirigiral tudi številnim drugim vodilnim evropskim in ameriškim orkestrom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.