Cirkuški dan

Vsi slovenski žonglerji že odštevamo dneve do sobote, 19. junija, ko bo svetovni dan žongliranja in seveda največja žonglerska prireditev v Sloveniji.

Vse to pa se bo dogajalo na Viru ob gasilskem domu, v primeru dežja pa v Dvorani delavskega doma, prav tako na Viru. Letošnje dogajanje bo še posebej pestro, saj med nas prihaja svetovni prvak v žongliranju ter lastnik mnogih žonglerskih rekordov Thomas Dietz.

Thomas bo z nami preživel ves dan in bo vodil tudi eno od delavnic, ki jih bo tisto popoldne kar precej.
Ob letošnjem svetovnem dnevu žongliranja pa smo pripravili tudi posebno spletno stran, namenjeno temu dogodku. Njen naslov je: www.SvetovniDanZongliranja.com. Tam so zbrane vse pomembne informacije, ki vas bodo zanimale pred samim dogodkom od zemljevida, do programa, do nastopajočih itd.

Če na kratko povzamem, se vidimo v soboto, 19. junija, na Viru pri Domžalah. Od 13.00 pa vse tja do 19.00 se bodo odvijale različne cirkuške delavnice (žogice, keglji, diabolo, hoja po vrvi, monokolo, izdelava figuric iz balonov, podajanje, žonglerska teorija in še in še), ob 20.00 pa se prične žonglerska predstava v Dvorani delavskega doma. Prvi se bodo predstavili tekmovalci na 2. Državnem prvenstvu v žongliranju, program pa bodo popestrili tudi pevka z znanjem žongliranja Vesna Kociper, polfinalist v oddaji Slovenija ima Talent Vid Skrbinšek ter seveda svetovni prvak v žongliranju Thomas Dietz. Prireditev bo povezoval Dragan Sadžak. V primeru lepega vremena pa se bomo po žonglerski predstavi zbrali zunaj pred dvorano, kjer boste lahko videli še Ognjeno predstavo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.