Cutting Edge 2017

Ob pregledu konferenc in simpozijev, namenjenih mlajšim raziskovalcem, kjer bi lahko študenti predstavili svoje raziskovalno delo, smo ugotovili, da teh praktično ni. Udeležba na uveljavljenih konferencah pa zaradi visokih kotizacij predstavlja (pre)velik strošek za mlade in je za večino študentov nedosegljiva. Zato smo se na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo povezali mladi asistenti, študentski svet, študentska organizacija ter vodstvo fakultete, ter študentom naravoslovnih in tehničnih ved ponudili alternativno možnost.

Na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani tako v torek, 19. septembra 2017, že drugič pripravljamo enodneven dogodek, znanstveno konferenco, ki smo jo poimenovali Cutting Edge 2017. Tudi tokrat želimo študentom naravoslovnih in tehničnih ved ponuditi možnost predstavitve svojih raziskav, ki jih opravljajo v sklopu diplomskih, magistrskih ali doktorskih del.

Na konferenco se je prijavilo več kot 150 udeležencev, tako iz Slovenije, kot tudi iz tujine iz področij varovanja okolja, farmacije, kemije, gradbeništva, materialov kot tudi strojništva in medicine. Večina bo svoje delo predstavila z razstavljenimi plakati, izbrani študenti pa tudi v obliki kratkih ustnih predstavitev. Dodatno nas je presenetil velik odziv profesorjev kot tudi drugih uveljavljenih raziskovalcev, ki bodo s svojim obiskom pokazali zanimanje za tovrsten dogodek.

Letošnji dogodek smo še nadgradili, saj sodelujemo s Slovenskim kemijskim društvom. V septembru bo izšla posebna revija Acte Chimice Slovenice. V tej izdaji revije bo izšlo kar 10 člankov mladih avtorjev, katerih raziskave potekajo znotraj zgoraj omenjenih področij.

S konferenco bomo pričeli ob 9.00 zjutraj, z uvodnimi nagovori bodoče prodekanje za doktorski študij in raziskovalno dejavnost, FKKT UL, prof. dr. Anderje Žgajnar Gotvajn ter idejne vodje konference, predsednice društva Cutting Edge, Sare Drvarič-Talian. Sledila bodo plenarna predavanja ter ustne predstavitve, zaključili pa bomo s podelitvijo nagrad za najboljše ustne predstavitve ter izborom najboljših postrov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.