Ne zamudite zadnjega roka za vpis na izredni študij na Fakulteti za dizajn

(dodiplomski študijski program, smer DIZAJN MANAGEMENT in magistrski študijski program DIZAJN)

Fakulteta za dizajn, samostojni visokošolski zavod, pridružena članica Univerze na Primorskem, sprejema prijave za vpis NA IZREDNI ŠTUDIJ DODIPLOMSKEGA IN MAGISTRSKEGA ŠTUDIJSKEGA PROGRAMA »DIZAJN« LE ŠE DO PETKA, 15. 9. 2017!

Prosta so še vpisna mesta na dodiplomskem študijskem programu dizajn, smer DIZAJN MANAGEMENT in na magistrskem študijskem programu Dizajn, smeri Notranja oprema, Vizualne komunikacije, Tekstilije in oblačila in Dizajn management).

Ne zamudite informativnega dne, ki bo v SREDO, 13. 9. 2017 OB 10.00 in 17.00 uri, na lokaciji Fakultete za dizajn, Prevale 10, Trzin ( industrijska cona).

Razpis na vpis na dodiplomski študijski program Dizajn,  smer DIZAJN MANAGEMENT (1. BOLONJSKA STOPNJA)!


Razpis za vpis v magistrski študijski program Dizajn (2. BOLONJSKA STOPNJA)!


Dodiplomski študijski program Dizajn, smer Dizajn management

Smer Dizajn management na dodiplomski stopnji združuje teorijo in prakso iz disciplin oblikovanja, tehnologije, načrtovanja, podjetništva in gospodarstva ter podaja potrebne veščine za upravljanje in prehajanje med temi področji, kajti oblikovalski projekti znotraj organizacij predstavljajo most med oblikovanjem in vodenjem procesov, v katerih največkrat sodeluje tim strokovnjakov iz različnih področij in z različnimi interesi. Iz tega razloga mora biti dizajn manager oseba s poglobljenim poznavanjem oblikovalskih procesov in oblikovalskega mišljenja, z visoko stopnjo empatije, predvsem pa z odličnimi upravljalskimi in komunikacijskimi sposobnostmi. Predmetnik smeri DM je na voljo TUKAJ!


Magistrski študijski program Dizajn

Magistrski program Dizajn v pedagoški proces vključuje najnovejše trende  na področju oblikovanja notranje opreme, vizualnih komunikacij, oblačil in tekstilnih materialov  ter managementa, ki so usmerjeni v trajnostni razvoj in družbeno odgovornost.  Študijski projekti  so realno zasnovani za potrebe družbenega okolja in so neposredno prenosljivi v gospodarstvo, s čimer se uresničuje povezovanje izobraževalnega, razvojno – raziskovalnega dela in gospodarstva. Program bo usposobil bodoče magistre dizajna na način, da bodo s pridobljenimi kompetencami opravljali najzahtevnejše naloge na področju razvoja in upravljanja inovativnih oblikovalskih rešitev.

 

Magistrski študijski program Dizajn se na posamezni smeri deli na module.  Modularni način študija nudi študentu možnost oblikovanja enkratnega strokovnega profila, ki sovpada bodisi z njegovimi individualnimi interesi oz. s potrebami po specialističnem znanju v podjetju.

 

Magistrski študijski program študentom nudi:

– projektno delo v studijih na konkretnih oblikovalskih projektih;

– interdisciplinarno povezovanje in sodelovanje s študenti drugih fakultet;

– gostovanja priznanih domačih in tujih predavateljev;

– možnost sodelovanja na različnih domačih in mednarodnih natečajih in konferencah;

– intenzivno sodelovanje z gospodarstvom ter znanstveno-raziskovalno delo v sklopu mednarodnih raziskovalnih projektov;

– pomoč pri uveljavljanju lastne blagovne znamke oz. lastnega podjetja.

 

Diplomanti magistrskega programa bodo našli zaposlitev v javnih in zasebnih gospodarskih družbah doma in v tujini, kjer bodo sodelovali tako v razvojnih oddelkih, v fazi proizvodnje, kot tudi v fazi prodaje storitve ali blaga končnemu kupcu.  V sklopu študija bodo pridobili tudi dovolj znanja, veščin in sposobnosti za kreiranje samostojne karierne poti, ki jo omogoča zagon lastnega podjetja.

 

Diplomanti magistrskega študijskega programa po uspešno zaključenem izobraževanju, pridobijo naziv magister/magistrica oblikovanja.

 

Več informacij o magistrskem študiju po posameznih smereh ter predmetnik so dostopni TUKAJ! 

Lokacija izvajanja študija 

Študij se izvaja na lokacijah: Fakulteta za dizajn, Prevale 10, Trzin in Hiša za dizajn management in inovacije (HDMI), Gerbičeva 51, Ljubljana.

 

Način študija 

Študij na 2. stopnji je organiziran izredno in traja 2 leti (4 semestri). Šolnina za magistrski študijski program je objavljena v Ceniku storitev FD, ki je objavljen na spletni strani fakultete.  

Pomembno: ob vpisu v 1. letnik  dodiplomskega študija, smer DM in podiplomskega študija  v študijskem letu 2017/2018, vam nudimo 25% popust na celotno šolnino! 

Vsi kandidati morajo pred vpisom opraviti PREIZKUS NADARJENOSTI. Pri preizkusu nadarjenosti se kandidatova usposobljenost na oblikovalskem področju preverja na osnovi pisnega dela in ustnega dela (intervjuja). Več informacij o preizkusu nadarjenosti se nahaja v Razpisu, ki se nahaja na zgornjih povezavah.

Kontakti

Fakulteta za dizajn, pridružena članica UP

Prevale 10, 1236 Trzin

Referat za študentske zadeve (ga. Mileva Miškovič): 059 23 50 10, 031 383 883 ali referat€fd.si

Spletna stran fakultete:  http://www.fd.si/.

Facebook:  https://www.facebook.com/fakultetazadizajn.facultyofdesign/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.