Dan boja proti AIDSu

Bil je pravi zimski večer. Cela gruča entuziastičnih prostovoljcev, polnih elana se je zbrala pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani. Iz kombija, od strehe do koles okrašenega z rdečimi motivi, so nosili vsak svoj paket vsem dobro prepoznavnih velikih rdečih pentelj, ki simbolizirajo boj proti kugi dvajsetega stoletja – AIDS-u. Niso potrebovali dolgo, da so se odpravili vsak svojo pot, vsak na svojo tajno nalogo polepšati belo Ljubljano. In končni rezultat? LJUBLJANA SE JE ZBUDILA V RDEČE JUTRO!!!
 
Pravo zimsko jutro na 1. decembra, kolena so se tresla, iz ust se je poganjal gost bel zrak, Slovenija se je počasi prebujala iz sna v belo obarvano okolico, prostovoljci Projekta Virus pa so že vestno stali na svojih stojnicah in čakali znanja in nagrad željne mimoidoče. Vsi oviti v prepoznavne rdeče šale so cel dan delili kondome med ljudi ter jih hkrati izpraševali kaj vedo o problematiki povezani z virusom HIV in AIDS-om. Odzivi so bili odlični, mimoidoči zadovoljni, prostovoljci pa so z zmagovitim izrazom na obrazu opazovali sadove svojega dela.

Ko je padel mrak in se je dan prevesil v pozno popoldne se je iz parka Zvezda zaslišal glas pesmi. Začel se je Dobrodelni koncert ob Dnevu boja proti AIDS-u! Že med uvodnim nastopom skupine Day Out se je prizorišče dodobra napolnilo, ter se prek nastopov skupin Tide, Kocka, Mi Familia, Gušti in Polona in Zaklonišče prepeva zatrpalo do zadnjega kotička. Med nastopi posameznih skupin pa je povezovalka programa, Mojca Mavec, z zanimivimi podatki predstavila namen celodnevnega početja.  Na koncu so bili vsi srečni in zadovoljni, glasbeniki so se počutili odlično, množica je norela, prostovoljci so se po napornem dnevu sprostili, organizatorji pa bili ponosni na opravljeno delo.
Po končanem koncertu so se vsi delujoči v okviru projekta odpravili na nepozaben žur, ki je trajal se dolgo v drugi december…      

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.