Danes je Dan mladosti!

Ob današnjem Dnevu mladosti opozarjamo na položaj mladih, predvsem študentov. V sedanjih časih se študenti ne veselijo prihodnosti, saj ne vedo kako bo s prvo zaposlitvijo, ustvarjanjem družine in s tem povezano osamosvojitvijo.

Za mlade danes še vedno predstavlja največji problem prehod na trg dela in brezposelnost mladih. Trenutno je na Številke brezposelnih mladih na Zavodu za zaposlovanje v starosti od 15 – 30 let je zaskrbljujoče. Dolgotrajno odlaganje reševanja te problematike in na to vezanih problemov je med mladimi pripeljalo do občutka odrinjenosti pri odločanju o zadevah prihodnosti. V zadnjem času vedno bolj odkrivamo v našem okolju povečano neskladje med razglašenimi načeli trajnostnega razvoja in sožitja med naravo in človekom ter dejanskim odnosom gospodarstva do naravnih virov.  

 

Marsikje se danes, tudi zato spominjajo Dneva mladosti. Med njimi je tudi Klub slovenskih študentk in študentov na Dunaju. Praznovali bodo 120. rojstni dan tovariša Maršala Josipa Broza Tita. Nosili bodo Titovo štafeto, nudili pijače in jedače iz bivše Jugoslavije in se spomnili teh lepih časov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.