VŠEČ MI JE, KO VOZIŠ TREZNO!

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Avto-moto zvezo Slovenije v mesecu maju izvaja preventivne dogodke, namenjene osveščanju študentov o nevarnosti alkohola in visokih hitrosti v cestnem prometu.

Študentje in vsi ostali se tako lahko na mobilnih poligonih AMZS iz prve roke prepričate, kako alkohol in hitrost vplivata na voznika. Špela Colnar, vodja projekta Všeč mi je, ko voziš trezno!, nam je zaupala, zakaj so se v ljubljanski študentski organizaciji odločili izpeljati omenjeni projekt:»Alkohol in previsoka hitrost sta med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč, zato si želimo študente poučiti o posledicah takšne nepremišljene vožnje. S pomočjo sodobnih aparatov in poligona bodo lahko na lastni koži preizkusili, kaj se lahko zgodi, če za volan sedejo okajeni ali vozijo prehitro. Želimo si, da bi mladi o tem razmislili vsakič, preden se usedejo v avto.«

 

Vožnja na simulatorjih, ki simulirajo posledice trkov avtomobilov v nesrečah, bo v prihodnjem tednu mogoča na dveh lokacijah v Ljubljani:

–          v sredo, 30. 5. 2012, od 11.00 do 15.00 na Strojni fakulteti Univerze v Ljubljani.

–          v četrtek, 31. 5. 2012, od 11.00 do 15.00 na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani

 

Udeležba na dogodkih je brezplačna.  Več o projektu lahko preberete na http://www.facebook.com/MladiNaCesti?ref=ts , kjer so na ogled tudi fotografije s prvega dogodka na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.