Danska

Predstavljamo ti eno izmen najpopularnejših evropskih destilacij za izlet/ počitnice.

NEKAJ OSNOVNIH PODATKOV O DRŽAVI:

Uradno ime; kraljevina Danska

Denarna valuta; danska krona

Uradni jezik,;danščina

Glavno mesto; Köbenhavn

 

ZNAMENITOSTI DANSKE;

  1. 1.      Tivoli; Zabavišče Tivoli je najpriljubljenejša znamenitost Danske in jo preprosto moratš videti, če si v prestolnici. Ob vseh zanimivih vožnjah, ki jih predvsem uporabljajo turisti, domačini raje obiščejo stare vrtove v centru mesta. Tivoli se neprenehoma spreminja z različnimi razstavami, koncerti in novimi restavracijama, ki park naredijo privlačen za obiskovalce vseh starosti.
  2. 2.      Strøget; Je najdaljša peš cona na svetu z zanimivimi trgovinami, ki so za vsakršni okus. Zelo priljubljeno je tudi posedanje po kavarnah ali kar uličnih klopcah in opazovanje ljudi na tej živahni in moderni ulici.
  3. 3.      Grad Amalienborg
    Je grad , kjer prebiva kraljica najstarejše dinastije na svetu, s katerega balkona danska kraljeva družina maha množicam ob proslavah rojstnih dni, porok, krstov in drugih priložnostih.
  4. 4.      Narodni muzej
    Najbolje obiskan muzej v mestu, kjer lahko izveste vse o danski zgodovini. Srečajt se z Vikingi in prav posebnim Tollundmanden, ter spoznaj zgodovino na nov in zanimiv način, skozi žive slike, luči in zvok.
  5. 5.      Vrtovi Frederiksberg

Se želitš sprostiti? Obišči stare vrtove njegovega visočanstva Frederika IV. Bujni vrtovi so bili nekoč park, ki je pripadal h gradu Frederiksberg, katerega si lahko ogledaš iz južnega dela vrtov. S širokimi potmi, ki vodijo skozi velike površine starih, visokih dreves in barvitih cvetlic z mostovi in pticami ter velikimi površinami za piknike, je tale park zagotovo najlepši med mnogimi v Kopenhagnu.

 

KJE PRENOČITI?

Najcenejši in najbolj priročen način nastanitve blizu centru mesta so štirje hostli, ki se nahajaj v različnih četrtih. Vsi so del danske mreže Danhostel.

 

Če sta te  Danska in njena prestolnica  premamili, lahko še več informacija dobiš na; http://www.danhostel.dk/

 

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.