Darila in ideje za zavijanje daril

Stopili smo v veseli december, ki je poln čarobnosti, veselja, zabave. Hkrati pa je tudi čas, ko smo s svojimi bližnjimi, in čas, ko najdražjim podarimo nekaj iz srca.

Najbližji so najbolj veseli skromnih daril
Se sprašujete, kaj podariti najbližjim? Najbližji so vedno najbolj veseli skromnih daril, po možnosti nečesa doma narejenega ali pa kakega spominka za srečo, reči, ki ponazarjajo prihajajoče praznike, skratka nečesa v duhu trenutnega časa in priložnosti. V cvetličarstvu pa so dokaj popularne božične zvezde za ženske, za moške pa kak kaktus, še posebej so v tem času dokaj popularni kaktusi, posuti z bleščicami. Vedno bolj pa nazaj prihaja trend kupovanja toplih nogavic (po možnosti ročno izdelanih), ki jih aranžiramo zgolj z rdečo ali zlato, srebrno pentljo (odvisno od barve nogavic), lahko pa, kadar nimamo ideje, kaj kupiti ali narediti, bližnjim podarimo tudi kakšen darilni bon.

Kupiti darilo ali ga sam narediti?
»To je zanimivo vprašanje. V današnjem času, v katerem vlada recesija, vsak nekako gleda na svoje evre in kupuje cenejša darila. Doma narejena darila so navadno zelo osebna darila, tako so taka darila primerna za bližnje sorodstvo in najboljšo prijateljico ali prijatelja. Ostalim (daljno sorodstvo, znanci, …) za darilo navadno kupimo kakšno steklenico vina ali bonboniero.« Kristina Dimec, cvetličarka

Kaj lahko naredimo sami?
Kristina Dimec, cvetličarka: »Sami lahko, če smo tega vešči, spletemo nogavice, naredimo kakšen prelep mozaik na božičnem krožniku, okvir za sliko v stilu praznikov, … Vsekakor je pri vseh darilih pomembno, da uporabimo maksimalno količino energije in z mislijo na osebo, ki ji bomo izdelek podarili, ustvarimo nekaj takega, da si bo ta oseba zapomnila, od koga je darilo dobila, ko ga zagleda.«

Darilo dobi svoj pravi pomen, ko ga še lepo zavijemo, nam je povedala Kristina Dimec.

Papir za zavijanje
Papir za zavijanje daril je moč kupiti v večini cvetličarn (kartopak, mreže, rižev papir), papirnic, preprost ovijalni papir, ki se največkrat uporablja, pa je moč kupiti v skoraj vsaki trgovini.

»Na sliki zavita darila so škatle pravilnih oblik, ovite v barvni kartopak. Škatle se da enostavno zaviti v papir, paziti moramo le na robove, torej, da so robovi lepo poudarjeni. To dosežemo takrat, ko papir dovolj napnemo, torej na tesno ovijemo škatlo. Vzamemo trak v barvi pentlje, začnemo na zgornjem delu škatle, trak potegnemo pod škatlo, spodaj trak prekrižamo in zopet le-tega povlečemo navzgor in zgoraj zavežemo. S tem dosežemo skupno točko traku na sredini. S preostalim trakom navežemo pentljo, ki smo jo prej naredili ali kupili že narejeno, na sredo škatle.« Kristina Dimec

Poleg tega za omenjeno zavijanje ne boste porabili veliko denarja. »Kadar podarjamo darilni bon, izberemo malce lepši in trši papir, naredimo obliko kuverte, lahko pa zgolj prepognemo polo papirja, na obeh koncih naredimo z luknjačem luknjice in na vsako stran naredimo pentljico,« dodaja Kristina.
Uporabi svojo domišljijo, pomisli, če si kdaj gledala kakšno cvetličarko, doma pa imaš storžke, želod, žir, koruzno listje ipd.

Mojca Buh

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.