DIVA BRITSOULA ESTELLE NA ODRU KINA ŠIŠKA

9. maja se Ljubljani obeta koncert v organizaciji Black Pony Entertainment Group in Kina Šiška.

V okviru turneje All of me bo Ljubljano obiskala z grammyjem nagrajena britanska R&B/soul pevka Estelle, ki je pred kratkim izdala istoimenski tretji album.

 

Estell je angleški glasbeni publicist Tim Westwood že leta 2002  izpostavil kot “britanski talent, na katerega je treba biti najbolj pozoren”, le nekaj let zatem pa je Music Week prav napovedal tudi njen preskok med najbolj vroče otoške pevce. Po sanjah o “ameriškem fantu” s Kanyem Westom, “edini ljubezni”, s katero je z zvezdniškim didžejem Davidom Guetto nadaljevala naskok glasbenih lestvic ter krajšem ustvarjalnem predahu, se na koncertne odre vrača nova, zrelejša Estelle. Njeni vzorniki, Mary J. Blige, Missy Elliot, Kanye West in Jay-Z, so v njej zasadili seme vrhunske pevke, ki se zdaj, oplemenitena z življenjskimi in prvovrstnimi glasbenimi izkušnjami, skozi izpovedna besedila razgalja na evropskih odrih.

  

“Ko sem ustvarjala ta album, sem v studio prihajala nabita s čustvi, zaradi vsega, kar se mi je dogajalo. Enkrat sem v priskakljala z nasmeškom, spet drugič sem bila jezna in razdražena. Vse skupaj sem prelila v note, ki so zapisane na mojem najnovejšem izdelku.”

 

Grammyja si je prislužila s skladbo “American Boy”, v kateri je združila moči s Kanyem Westom in je v trenutku usvojila vrhove lestvic. Ta nagrada in številne druge nominacije so jo postavile na mesto dive britsoula. Od tam pa jo je pot vodila samo navzgor po poteh zelo srednjetočnega hip hopa in R&B-ja. Album “All of me” je prelomnica v Estellini karieri, saj je, kot pravi sama, ob  njem odrasla tako osebnostno kot glasbeno, pa tudi izgledala in zvenela ni še nikoli tako odlično, kot sedaj, ko združuje toplino Lauryn Hill in Mary J. Blige z energijo Missy Elliot. Zaradi tega sta tudi za poslušalce tako album kot izvajalka inspiracija s pravšnjo mero elegance.

 

Dobro se znajde v različnih žanrih: R&B, Soul, Hip-Hop, Pop, Reggae. Ne boji pa se niti moških kolegov. Na svojih albumih med drugim sodeluje z imeni, kot so: John Legend, Rick Ross, Janelle Monáe, Will.i.am., Kardinal Officshial, Wyclef Jean, Mark Ronson… Zadnji album je Estelle dokončno umestil med umetnike z jasno vizijo, katerih delo je zagotovo vredno naše pozornosti. Lepa, zabavna, prodorna in preprosta Estelle je ljubljenka Britancev in brez dvoma nas bo maja očarala tudi v Kinu Šiška.

 

»Upam, da bo album ljudem všeč. Ustvarjala sem ga tri leta in je res zelo oseben, vsaka pesem je kot resničen trenutek in za njim se skriva zgodba. Za ta album sem morala izživeti, morala sem zrasti.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.