Prenovljen študentski dom v Novem mestu odpira vrata

Novo mesto ob pestri srednješolski ponudbi postaja po zaslugi ustanovljenih fakultet vse bolj tudi študentsko mesto, ki seveda potrebuje tudi urejen študentski dom.

Dijaški in študentski dom Novo mesto (DŠD NM) odpira celotno prenovljen študentski dom še v tem šolskem letu. Pri prenovi so želeli zasnovati prijetno in dinamično okolje ter se približati željam in potrebam novih stanovalcev. Prijetno urejene sobe, ki so opremljene tudi z  iternetom, so dvoposteljne, nekaj pa je tudi apartmajev. Sodobno in vzpodbudno okolje tako nudi 177 mest študentom novomeških višjih in visokih šol. Ob obnovi so potrebno pozornost namenili tudi nastanitvi invalidov in študentskih družin. DŠD NM se nahaja v bližini največjega novomeškega srednješolskega centra, deset minut hoje od železniške in avtobusne postaje ter dvajset minut od mestnega središča. Študentje lahko v kuhinji dijaškega doma koristijo študentske bone. Poleg hrane in nastanitve ustvarjajo dobre pogoje za kvalitetno preživljanje prostega časa v različnih organiziranih dejavnostih. Za športne aktivnosti imajo na voljo manjšo telovadnico v dijaškem domu, zunanja športna igrišča in Športno dvorano Leona Štuklja.

 

In še o posebni ponudbi

Dijaški in študentski dom Novo mesto je odprt tudi za druge namene: seminarje, tečaje, delavnice, poletne šole in druge oblike turistične ponudbe. Po novem v dijaškem domu ponujajo tudi storitev »youth hostel«. Gostom so po dogovoru na voljo učilnice in predavalnica z avdio-vizualno opremo. Za večje število gostov se lahko po predhodnem dogovoru pripravijo tudi obroki. Pranje je mogoče v samopostrežni pralnici, kjer sta na voljo tako pralni kot sušilni stroj. Na razpolago je dovolj parkirnih mest. Dijaški in študentski dom Novo mesto lahko s svojo celovito infrastukturo gosti tudi večje prireditve s področja kulture in umetnosti, simpozije in podobne prireditve, ki zahtevajo ustrezno organizacijsko in logistično podporo.

 

Če iščete sobo, pokličite 07/393-55-87 ali 041 734 204, Natašo Kokol, ki void študentsko pisarno, ali se na njih obrnite po elektronski pošti dsd-nm@guest.arnes.si.

 

Zbirajo predrezervacije za šolsko leto 2012/13.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.