Dnevi industrijske robotike 2020 te vabijo k udeležbi! – PRESTAVLJENO ZARADI COVID-19!

PRESTAVLJENO ZARADI COVID-19

Na Fakulteti za elektrotehniko sta marec in april meseca, ko se tradicionalno odvijejo Dnevi industrijske robotike (DIR), na katerih se študentom ter širši javnosti predstavi robotiko in sorodno tehnologijo v industriji.

RobotChallenge 2020

Dnevi industrijske robotike se bodo pričeli s tekmovanjem v načrtovanju robotskih celic RobotChallenge, ki bo organizirano med 19. in 30. marcem 2020. Za sodelovanje predznanje ni potrebno, saj bo za vse tekmovalce pripravljen kratek uvodni tečaj uporabe programa RobotStudio. Naloge tekmovanja so problemske narave, tri najboljše skupine pa bodo nagrajene.

Aplikacije

Od ponedeljka, 30. marca, do četrtka, 3. aprila 2020, bodo v avli Fakultete za elektrotehniko potekale predstavitve aplikacij, ki so jih med študijskim letom pripravile študentke in študenti elektrotehnike. Na ogled bodo različni načini uporabe industrijskih robotov: pripravljanje pijač in sladic, snemanje filma,  polaganje ploščic, sestavljanje računalnika in tudi igranje družabnih iger. Vsi študenti, ki se nameravajo dogodka udeležiti in jih zanima podrobna razlaga ter možnost lastnega dela na pripravljenih robotih, se lahko na dopoldanske predstavitve aplikacij prijavijo preko spletne strani www.dnevirobotike.si. Popoldne je ogled celotnega programa DIR za vse obiskovalce mogoč brez najave, vstop pa je v obeh primerih brezplačen.

Strokovna ekskurzija

Dogodek se bo zaključil v petek, 3. aprila 2020, s strokovno ekskurzijo v KLS Ljubno in Odelo. Udeleženci si bodo ogledali proizvodnjo in robote obeh podjetij. Kot zanimivost: v KLS Ljubno v proizvodnji dela enako število robotov kot delavcev!

Za vse zainteresirane udeležence tekmovanja RobotChallenge in strokovne ekskurzije je potrebna takojšnja prijava na spletni strani. Prijave potekajo do zapolnitve prostih mest. Lepo vabljeni 🙂

Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekUsposabljanje za gorskega stražarja
Naslednji članekFakultete odpovedujejo predavanja zaradi koronavirusa
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.