Dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin

V okviru Sejma rabljenih učbenikov, ki bo v organizaciji Zveze ŠKIS potekal 7. in 8. septembra v ljubljanskih Križankah, bo potekala tudi dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin za Zavod Janeza Levca. Vsi, ki imate doma kakšen dodaten zvezek, šolsko torbo ali zgolj ravnilo, lepo vabljeni, da prinesete stvari na dogodek in tako pomagate mladim iz socialno ogroženih družin.

 

Zveza Študentskih klubov Slovenije organizira Sejem rabljenih učbenikov,  ki bo potekal v petek, 7. septembra, od 12:00 do 18:00, in v soboto, 8. septembra, od 10:00 do 16:00 v Križankah. Sejem je namenjen vsem mladim in njihovim staršem, katerih socialni položaj ne dopušča, da bi kupovali nove učbenike in druge šolske potrebščine ter vsem, ki se jim ne zdi smiselno vsako leto kupovati novih učbenikov.

 

V okviru sejma pa bo letos potekala tudi dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin za Zavod Janeza Levca, Delovne enote Dom, in sicer bodo zbrana sredstva podarjena otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami različnih starosti. Organizator naproša, da se akcije odzovemo v čim večjem številu, prinesemo in podarimo odvečne šolske potrebščine, pa naj bo to šolska torba, ravnilo ali zgolj šilček. Vsaka malenkost bo pomagala pri izboljšanju kakovosti šolanja socialno šibkejšim mladim.

Zveza ŠKIS se zaveda pomena solidarnosti, zato je z Zavodom Janeza Levca sodelovala že večkrat v obliki dobrodelne akcije zbiranja oblačil, letos pa so se odločili za pomoč predvsem mladim. Šolske potrebščine se bodo zbirale na samem Sejmu rabljenih učbenikov, torej 7. in 8. Septembra v Križankah, ter bodo nato podarjena Zavodu Janeza Levca v namen uporabe učencem s posebnimi potrebami.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.