EVIL EVE navdušili Srbe

Skupina Evil Eve se je te dni vrnila z gostovanja v Srbiji. Prvo obletnico delovanja so tako izkoristili za ‘road trip’, kot pravijo, in si poleg dveh odličnih koncertov privoščili še malo skupnih počitnic. Tokrat so imeli priložnost nastopiti na dveh popolnoma različnih odrih: najprej so poleg zmagovalcev FB natečaja, srbske skupine Aman Zaman, ogreli publiko v Beogradu na Beer Festu, kjer se dnevno zbere tudi do 100.000 ljudi. Navdušeni nad organizacijo, velikostjo samega festivala in pa gostoljubjem so odigrali del avtorskih pesmi v slovenščini, del pa so jih prevedli v angleški in srbski jezik ter za konec dodali še nekaj zanimivih priredb z novimi aranžmaji v rock maniri. 

 

Ob odlični odrski energiji je zanimivo sestavljen repertoar navdušil prisotne, Srbi pa so očitno opazili tudi trud, ki ga je bend vložil v prevode nekaterih besedil. ‘Tri single sem iz slovenščine v srbščino prevedla sama, potem pa mi je pri korekturah pomagala dolgoletna prijateljica Milena Terzić, sicer novinarka na TV Niš. Pri korekturah angleških različic mi je pomagala sestra, ki že 10 let živi v ZDA. Če bi igrali na primer v Nemčiji, bi se prav tako potrudila vsaj kakšno pesem ali dve odpeti v nemščini. Zanimivo je, kako lahko isti single v drugem jeziku zveni popolnoma drugače. Z užitkom raziskujem in ustvarjam,’ je povedala Eva.

 

Evil Eve so v Srbiji poželi izjemno pozitivne kritike tako s stani organizatorjev kot s strani publike in glasbenih kolegov, česar so se še posebej razveselili. Zasedba se bo v Srbijo tako zagotovo še vračala, saj so že prejeli dve novi povabili za gostovanje.

Ta večer za njimi koncertirali še uveljavljeni Hladno Pivo, Vlatko Stefanovski in Rambo Amadeus. Slednja dva sta bila nad Evil Eve navdušena že na tonski vaji, s Stefanovskim pa sta se po koncertu na zabavi seveda še posebej ujela oba kitarista, Jure Golobič in Matej Pečaver. ‘Igranje na tako velikem festivalu in še v tujini je vsekakor nekaj posebnega. Da ti zagon in motivacijo za nove zmage in ob enem poplača trud, ki sem ga leta in leta vlagal vase in v bend,’ je povedal Jure Golobič, ki je dan kasneje na Beer festu nastopil še z Zoranom Predinom in za svoje igranje kitare prejel pohvale tudi v srbskih medijih.

 

Dan kasneje so imeli Evil Eve še klubski koncert v Novem Sadu, kjer so v Route66 nastopili s polnim koncertnim programom in skupaj z domačima zasedbama Pry in Wolfram poskrbeli za rokenrol do jutranjih ur. Publika je šestčlanski rock kolektiv odlično sprejela. Evil Eve se v novosadski Route66 na povabilo organizatorja vrača že prihodnje poletje. ‘V Srbijo smo se odpravili s 13-člansko ekipo, ki se je odlično ujela in tako smo na najboljši možni način praznovali prvo obletnico delovanja benda. Zdaj pa se ponovno odpravljamo v studio, kjer bomo dokončali še preostale skladbe za album. Jeseni pa si seveda želimo čimveč koncertov na domačih tleh,’ je vtise strnil bobnar Matej Selan Bib.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.