Dodatni informativni dan na Turistici

Fakulteta za turistične študije Portorož – Turistica – organizira dodatni informativni dan, ki bo v torek, 2. marca 2010, ob 17.00 uri v Ljubljani v prostorih Biotehnične fakultete.
Predstavili bodo dodiplomske študijske programe 1. stopnje Managementa turističnih destninacij, Mediacije v turizmu, Poslovni sistemi v turizmu in univerzitetnega programa Turizem. 

Turistica letos praznuje 15. letnico obstoja odkar je bila ustanovljena s strani turističnega gospodarstva in Evropske unije. Vodi jo dr. Aleksandro Brezovec, ki je ena izmed petih dekanj na Univerzi na Primorskem. Svojih korenin fakulteta ni pozabila in še tudi danes tesno sodeluje in se povezuje z gospodarstvom, saj verjamejo v slovenski turizem, ki jim daje navdih in mu vračajo z novim znanjem, kreativnostjo in skrbjo za dolgoročni, trajnostni razvoj.

Turistica je prva in edina fakulteta v Sloveniji, ki že 15. leto proučuje in poučuje turizem na multidisciplinaren, celovit in praktičen način. Diplomanti Turistice so vedno bolj iskan kader v turističnem gospodarstvu in ostalih dejavnostih povezanih s turizmom, saj študij na Turistici omogoča privlačno in perspektivno kariero. Študente turizma odlikujejo vrline kot so načrtovanje, vodenje in izvajanje specifičnih turističnih storitev.

Glavni cilj in namen študija na Turistici je ustvarjanje, ohranjanje, zagotavljanje in posredovanje znanja, izkušenj ter informacij, potrebnih za kakovosten razvoj turizma in s turizmom povezanih dejavnosti. Študentje sprva spoznavajo teoretična izhodišča, ki so nujna za razumevanje turizma ter uspešne poslovne prakse in njihove neposredne učinke v realnem okolju. Zgolj teorija pa že dolgo ne zadostuje več, zato se Turistica vključuje v številne projekte, ki povezujejo partnerje z različnih področij gospodarskega in družbenega življenja v turizmu.

Vizija razvoja fakultete je ostati osrednja izobraževalna, znanstveno raziskovalna in razvojno svetovalna institucija na področju turizma v Sloveniji in širši regiji, s prepoznano visoko kakovostjo pedagoškega dela, sodobnimi študijskimi programi ter z vzpostavljenim partnerskim sodelovanjem z okoljem. Vse to pa omogoča iskan in perspektiven kader in dinamično, privlačno poklicno pot.

Še več na: http://www.turistica.si 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.