Dokumentarec o Ericu Claptonu

Life in 12 Bars v režiji Lili Fini Zanuck bo premierno prikazan na filmskem festivalu v Torontu, leta 2018 pa bo predvajan v sporedu televizijske mreže Showtime, poroča Rolling Stone. Film predstavlja pregled Claptonove kariere in vključuje poglobljene intervjuje z glasbenikom in njegovimi bližnjimi.

 

Režiserka filma Lili Fini Zanuck je leta 1989 za produkcijo filma Šofer gospodične Daisy prejela oskarja. Kot je že pred časom povedala, je Clapton vedno znova iskal svoj umetniški izraz, zato je z nenadnimi spremembami glasbenega sloga in pojavnosti pogosto zmedel tako oboževalce kot medije. Dokumentarec bo prikazal tudi njegovo zasebno življenje, ki, kot je povedala režiserka, predstavlja “čustveno hrbtenico filma”. Predstavil bo tako njegovo travmatično otroštvo kot poznejše uspehe v glasbeni karieri, smrt sina leta 1991 in srečno družinsko življenje deset let pozneje. Film bo melanholičen, poln nostalgije, a glasbeno močan in zazrt v prihodnost, je po poročanju Variety napovedala režiserka. Takšen je po njenih besedah tudi Clapton, ki se kljub tragedijam v življenju in odvisnostim ni nikoli odrekel najljubši stvari – glasbi.

 

V filmu poleg Claptona in njegovih bližnjih spregovorijo tudi njegovi sodelavci, glasbeni kolegi in vzorniki, med katerimi sta bila B.B. King in Jimi Hendrix. Lili Fini Zanuck je imela pri ustvarjanju filma ekskluziven dostop do glasbenikovega izjemnega osebnega arhiva, ki med drugim obsega številne fotografije, koncertne plakate, pisma, risbe in dnevniške zapise. Na letošnjem filmskem festivalu v Torontu, ki bo potekal od 7. do 17. septembra, bodo poleg dokumentarca o Claptonu prikazali še nekaj drugih glasbenih filmov. Med njimi bosta dokumentarec Sophie Fiennes o glasbeni ikoni Grace Jones Bloodlight and Bami ter dokumentarni film Sama Pollarda, naslovljen Sammy Davis, Jr.: I’ve Gotta Be Me. Festival bo sklenil film Sheikh Jackson režiserja Amra Salame o imamu, ki se mu je življenje postavilo na glavo po smrti kralja popa Michaela Jacksona

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.