Uffizi zaračunava več

Vstopnina v galerijo Uffizi bo od prihodnjega leta v glavni sezoni višja. Od novembra do februarja bodo vstopnice stale 12 in od marca do oktobra 20 evrov. Omenjeno novost, ki jo je po pisanju medijev napovedal direktor galerije Eike Schmidt, bodo uvedli 1. Marca 2018.

 

Trenutno vstopnica za galerijo Uffizi stane osem evrov. Za obisk občasnih razstav je potrebno pridati še 4,5 evra. Za rezervacijo vstopnice, s čimer se obiskovalec izogne dolgim čakalnim vrstam pred galerijo, pa je potrebno doplačati štiri evre. Za obisk palače Pitti, ki sodi pod okrilje galerije Ufizzi, je v glavni sezoni treba plačati 16, od novembra do februarja pa deset evrov. V galeriji bodo v prihodnje vpeljali tudi letne vstopnice za tiste, ki želijo tekom leta večkrat obiskati razstave ali si ogledovati zbirko. “Uffizi je prva velika galerija, ki bo cene vstopnic prilagodila sezoni. S tem želimo spodbujati kulturni turizem tudi v zimski sezoni. Leta 2016 je galerija Uffizi prvič presegla dosedanji rekord dva milijona obiskovalcev. Povečanje števila obiskovalcev pa so zabeležili tudi na razstaviščih, povezanih z galerijo Uffizi, denimo v palači Pitti. Za to ima zasluge direktor Schmidt, ki galerijo vodi od novembra 2015. Imenovanje Nemca za direktorja galerije je bilo del širše reforme na področju muzejev, v sklopu katere je italijansko ministrstvo za kulturo za vodenje nekaterih osrednjih muzejev in galerij v Italiji iskalo tujce.

 

Schmidt je pred prihodom v Firence med drugim deloval v Nacionalni galeriji umetnosti v Washingtonu, Muzeju Getty v Los Angelesu in v Umetnostnem inštitutu v Minneapolisu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.