Dostop(nejše) informacije za bruce

Ob začetku novega študijskega leta je Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pripravila informativno akcijo Dostop, s katero želi izraziti dobrodošlico vsem brucem Mariborske univerze.

S priročnikom Dostop jim želijo zagotoviti vse informacije za uspešen študij in omogočiti lažjo vključitev v študentsko življenje.
“Skrb za informiranost in obveščenost študentov Univerze v Mariboru je ena temeljnih nalog ŠOUM-a, pri čemer se je informiranje s publikacijami in na stojnicah pokazalo kot pravi pristop, s katerim marsikateremu novemu študentu naše univerze pomagamo pri hitrejši in lažji vključitvi v študentsko življenje,” je ob predstavitvi brošure poudaril Robert Prtižnik, predsednik ŠOUM-a.
V priročniku Dostop so zbrane vse informacije o študiju, o Univerzi v Mariboru in fakultetah, ki jih zastopa, o pravicah in dolžnostih študentov, o študentski prehrani, štipendiranju, bivanju in vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti. Predstavljene so tudi možnosti za preživljanje prostega časa, vključno z obštudijskimi dejavnostmi, ki jih pripravlja skupina ŠOUM.
“Študentski priročnik Dostop so bruci prejeli med 2. in 4. oktobrom na stojnicah, ki so bile postavljene na vseh fakultetah in visokih šolah, članicah Univerze v Mariboru. Študenti pa niso prejeli samo priročnika. V mapi so dobili še zemljevid Maribora, zloženko o subvencionirani prehrani, kemični svinčnik in ovratni trak za ključe,” nam je povedala Lidija Novak, predstavnica za stike z javnostjo na ŠOUM-u.
Da novi študentje ne bi bili lačni, so poskrbeli informatorji na prodajnih mestih bonov, ki so med 2. in 4. oktobrom vsem brucem svetovali, katere bone naj kupijo glede na lokacijo njihove fakultete in kako lahko pridejo do restavracij, ki ponujajo subvencionirano prehrano.
Pri ŠOUM-u so poleg uradne predstavitve bruce pozdravili še s prireditvijo Velika otvoritvena zabava. Na koncertu v dvorani Študentskega prireditvenega centra Štuk sta nastopili glasbeni skupini Posodi mi jurja in Doptera, ki sta bruce zabavali pozno v noč. 

Nika Djordjevič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.