Novi dom na kardeljevi ploščadi

Fakulteta za družbene vede je imela vedno odprta vrata za vse radovedneže, ki so si želeli raziskati skrivnosti družboslovja. V želji po še kvalitetnejšem strokovnem delovanju so ob 45-letnici fakultete temeljito prenovili študijske prostore, ki so jih otvorili na prvi študijski dan.

Svečani dogodek se je pričel pred glavnim vhodom v fakulteto. Uradni del programa je z uvodnim nagovorom odprla dekanja dr. Zinka Kolarič, nato sta spregovorila še minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dr. Jure Zupan in red. prof. dr. Anuška Ferligoj. Prireditveni program je popestrilo petje Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič Univerze v Ljubljani.

“Študirati družbene vede je izjemno pomembno, ne samo pri nas, temveč povsod po svetu. Družbene vede so resna znanost in so izjemno pomembne v današnjem medkulturnem dialogu. Strokovnost in znanstvenost si podajata roke in nobene izmed njiju ni treba zanemarjati na račun druge. Prav zato je tako pomembno, da se bodo študijski programi osredotočili predvsem na sodelovanje profesorja in študenta, ne le v času študija, temveč tudi kasneje. Kot diplomiranci se boste vračali k profesorjem, se z njimi posvetovali ter tudi sami kot strokovnjaki in znanstveniki širili družboslovno vedo. Ni vas treba biti strah, da se primerjate s slovensko in svetovno strokovno javnostjo. V vseh teh primerjavah morate biti odlični. Zato vam želim, da bi v tem novem domu, ki zaključuje prostorsko rast, ne zaključuje pa duhovne, znanstvene in strokovne rasti, doživeli veliko uspehov in veliko, veliko užitkov,” je s svojim govorom spodbujal dr. Jure Zupan.

Fakulteta za družbene vede je med drugim pridobila tudi nov študentski park, kjer so ob govoru predsednice Študentskega sveta FDV Jelene Štrbac posadili prvo študentsko drevo. To bo raslo skupaj s študenti, skupaj s fakulteto. Študentje naj bi park s časoma obogatili s še več krošnjami, tako kot bodo sami bogatili svoje krošnje znanja. Le kaj je lepšega kot pogled na mlado, novo življenje, ki raste, in na znanje, razgledanost, ki bogati?

Slavnostna akademija se je nadaljevala v drugem nadstropju za steklenimi vrati svečane dvorane, kjer so prikazali prve korake fakultete ter njen razvoj vse do danes, za zabavo pa so poskrbeli Rok Trkaj, Nuška Drašček, Peter Lovšin s spremljevalno skupino, Improliga in zasedba The Authentic.

Maja Kranjc

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.