Dream Theater v Hali Tivoli 4.februarja!

Torek, 4. februar 2014 ob 20.00, Hala Tivoli, Ljubljana (33 €).

Dream Theater – John Petrucci (kitara), John Myung (bas kitara), James LaBrie (vokal), Jordan Rudess (klaviature) in Mike Mangini (bobni) – so ena največjih “tour” skupin na svetu, ki so na 14-mesečni turneji v letih 2011/12 odigrali kar 110 koncertov v 34 državah v okviru predstavitve enajstega albuma “A Dramatic Turn Of Events”. Titanska progresivna metal zasedba, ki je bila nominirana tudi za grammyja, zdaj napoveduje prvi del evropske turneje ob izidu nove plošče, ki je izšla septembra letos, z naslovom “Dream Theater”! Po skoraj 30 letih obstoja se bo skupina odpravila na novo tunejo 15. 1. 2014 v Portu na Portugalskem, v okviru te pa bo obiskala Slovenijo že 4. 2. 2014 v Hali Tivoli v Ljubljani.

 

Dream Theater bodo nastopili v 30 mestih v 16 državah. Načrtujejo pa tudi severnoameriško turnejo s pričetkom marca 2014.

DREAM THEATER so snemali zadnjo ploščo v Cove City Sound Studios v Glen Coveu, New York, s producentom Johnom Petruccijem in tehnikom Richardom Chyckijem (Aerosmith, Rush …). Album predstavlja novo vrhunsko poglavje za skupino, ki je vedno pripravljena na nove izzive, prvič pa so snemali z bobnarjem Mikeom Manginijem, ki se je pridružil skupini leta 2010.

DREAM THEATER ponujajo tudi VIP pakete za pričujočo turnejo. Ti vsebujejo premium sedeže, ekskluzivna srečanja s skupino, fotorafiranje s skupino, turnejske plakate s podpisi članmov skupine, posebno darilo in še in še. Za več informacij obiščite spletno povezavo: http://bit.ly/DTVIPEU.

Progresivna metal skupina Dream Theater je bila ustanovljena leta 1985 z imenom Majesty, v skupini pa so bili John Petrucci, John Myung in Mike Portnoy. Po nekaj spremembah v skupini, so v skupini še vedno ostali  trije prvotni člani, skupaj z Jamesom LaBriejem in Jordanom Rudessom do septembra 2010, ko je skupino zapustil Mike Portnoy. Leta 2010 je v skupino tako prišel novi bobnar, Mike Mangini.

Leta 2012 je Dream Theater prejel prvo nominacijo grammy za “On The Backs Of Angels” v kategoriji Najboljša hard rock/metal izvedba. Pesem je bila prvi single z njihovega 11 studijskega albuma “A Dramatic Turn Of Events” (Roadrunner Records, 2011), ki se je povzpel med prvih 10 na kar 14 lestvicah po vsem svetu (tudi v ZDA, kjer je pristala na 8. mestu lestvice Billboard Top 200 albumov). Do danes je ta že legendarna progresivna metal skupina presegla prodajo 10 milijonov albumov in DVD-jev po vsem svetu!

 

Vstopnice (33€) lahko kupite na predprodajnih mestih: bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije, blagajna Hale Tivoli … ali na spletu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.