Dunaj obljublja največjo zabavo na prostem v Evropi

Na otoku na Donavi v avstrijski prestolnici se bo od 21. do 23. junija odvijal največji spektakel zabave na prostem v Evropi, Donauinselfest, ki vsako leto privabi več kot tri milijone obiskovalcev

Na številnih odrih bo nastopilo 2.000 izvajalcev najrazličnejših glasbenih zvrsti.

 

Na koncertnih odrih bo poskrbljeno za vse glasbene okuse. Tako bodo med drugim nastopili italijanski glasbenik svetovnega kova Zucchero, irski rocker in nekdanji vodjanemške glasbene zasedbe Reamonn, Rea Garvey, popularen švicarski DJ Mike Candys in avstrijski pop glasbenik Wolfgang Ambros.

 

Na sporedu bo tudi pester spremljevalni program z aktivnostmi za različne generacije. Adrenalinskim navdušencem bo na voljo deset metrov visok plezalni poligon, najbolj drzni pa bodo lahkoz nekaj metrov visokega stolpa skakali na ogromno zračno blazino. Otrocibodo lahko raziskovali piratsko ladjo in se oblekli v piratske kostume. Že četrtič bo potekalo tudi glasbeno tekmovanje »Rock the Island«, kjer se vsako leto predstavijo še neuveljavljeni glasbeniki. Letos je prijavljenih več kot 460 izvajalcev s 700 skladbami, strokovna žirija pa bo še pred začetkom festivala izbrala 15 nastopajočih.

 

Tudi letošnji jubilejni 30. Donauinselfest, ki je za obiskovalce brezplačen, bo potekal prijazno do okolja. Pijačo bodo stregli v lončkih za večkratno uporabo inpoostrili nadzor pri vhodih na prizorišče, saj ne bo dovoljeno prinašati steklenic ali pločevink.Prepovedano botudi razdeljevanje letakov, gostinci pa bodo morali ločevati odpadke.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.