Eko ŠOU za manj plastičnih kozarčkov!

Akcija čiščenja se je začela!

Konec decembra so študentska okoljevarstvena ekipa EKO ŠOU, ki deluje pod okriljem ŠOU v Ljubljani, ter pobudniki akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu – Let’s do it 2010 izpeljali še eno okoljsko akcijo in z njo pokazali, da je tudi ob prazničnem vzdušju in prijetnem vonju kuhanega vina ali čaja mogoče misliti in skrbeti za okolje.

Namen organizatorjev akcije je bil opozoriti na pretirano in nepotrebno potrošnjo plastični kozarčkov, ki se nekontrolirano kopičijo potem, ko so uporabni le slabo uro ali manj. Na praznični, z domačimi dobrotami obloženi stojnici, imenovani Istrska hiša, ki stoji na Pogačarjevem trgu in katere prijazni lastnik jim je priskočil na pomoč pri izvedbi akcije, so od 19.00 ure dalje razdeljevali keramične skodelice s pomenljivim napisom: Plastični lonček je uporaben le kratek čas, razgrajuje pa se 400 let. Tole šalčko lahko uporabiš vedno znova. Razmisli!

V upanju, da bi na problem opozorili čim več mimoidočih in da bi se takšne ali podobnih pobud lotili tudi organizatorji dogodkov, kjer je velika poraba plastičnih kozarčkov, so marsikomu s keramično skodelico in pomenljivim sporočilom polepšali še en praznični večer v veselem mestnem jedru Ljubljane.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.