Elektronsko koriščenje subvencij študentske prehrane

ŠOU v Ljubljani je 01. avgusta pričel uporabljati nov sistem subvencioniranja študentske prehrane.

Dosedanje papirnate bone bo zamenjalo neposredno plačilo prehrane gostincem in uveljavljanje subvencije preko mobilnega telefona ali brezkontaktne čip kartice. Že kupljeni boni se lahko koristijo do roka veljavnosti.

S prenovljenim sistemom subvencioniranja študentske prehrane bodo za študente predvsem odpravljene čakalne vrste ob nakupu bonov, odpravljene bodo geografske omejitve koriščenja bonov in odpravljeno bo vnaprejšnje plačilo ter izbira ponudnikov študentske prehrane. Poleg tega bo omogočena večja preglednost in transparentnost uporabe subvencij študentske prehrane ter povečana dostopnost študentske prehrane.

Za začetek uporabe novega sistema študentske prehrane se morajo študentje, ki želijo koristiti subvencionirane obroke, predhodno prijaviti v sistem na spletnem naslovu www.studentska-prehrana.si. Po zaključenem vnosu podatkov si morajo zapisati številko prijavnice in jo shraniti za hitrejšo izvedbo registracije uporabnika na dosedanjih prodajnih mestih bonov. Ob registraciji na prodajnem mestu potrebujejo številko prijavnice s spletne predprijave, dokazilo o statusu študenta, veljavni osebni dokument in mobilni telefon, s katerim bodo uveljavljali subvencijo, ali 15 EUR za uporabo brezkontaktne čip kartice. Ob zaključku registracije bo študent prejel aktivacijsko kodo za dostop do spletnega pregleda porabe in trenutnega stanja svojih prostih subvencij na spletni strani www.studentska-prehrana.si.

Že kupljene papirnate bone lahko študentje normalno koristijo do konca roka veljavnosti, po tem datumu pa jih lahko v poslovalnici Metropol, Kersnikova 6, Ljubljana, zamenjajo za gotovino.

ŠOU v Ljubljani se zaveda, da je uvedba novega sistema precejšnja novost tako za študente, kot za ponudnike subvencionirane študentske prehrane, zato poziva študente, da svoje izkušnje ob uporabi novega sistema subvencionirane študentske prehrane posredujejo na elektronski naslov prehrana@sou-lj.si. Na ta način želi ŠOU v Ljubljani zagotoviti, da bo sistem deloval čim bolj učinkovito in študentom omogočil najenostavnejše koriščenje subvencije za prehrano.

Več informacij o koriščenju študentske prehrane je na voljo na www.studentska-prehrana.si.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.