Elitni evropski akreditaciji ASIIN in EUR-ACE®

Fakulteta za strojništvo UL je prejela uradno potrditev najvišjih evropskih akreditacij študijskih programov STROJNIŠTVO I. in II. stopnje, s strani vodilne akreditacijske agencije ASIIN, ki sodi med najbolj pomembne inštitucije za zagotavljanje kakovosti študijskih programov s področja tehnike, računalništva, naravoslovja in matematike v Evropi.

Poleg osnovne ASIIN akreditacije je programom UL FS bila podeljena še prestižna akreditacija EUR-ACE®, ki povsem izenačuje diplomo Fakultete za strojništvo UL z diplomami drugih odličnih evropskih šol, kar dodatno prispeva k prepoznavnosti in uveljavljenosti podeljenih diplom v mednarodnem prostoru.

Prejeti akreditaciji ASIIN in EUR-ACE® pomenita potrditev bolonjskega procesa na najvišji evropski ravni in prinašata diplomantom strojništva UL FS status t.i. evropskega inženirja. To jim omogoča popolno enakovrednost in številne prednosti na evropskem trgu dela, kot tudi enakovredne možnosti za nadaljevanje študija na univerzah v širšem mednarodnem prostoru.

ASIIN akreditacijski postopek ocenjuje logiko in učinkovitost posredovanja kvalifikacij posameznega študijskega programa ter preverja kakovost postavljenih ciljev, izvedbo procesa, končne rezultate in možnosti za dodatno razvoj študijskih vsebin.

ASIIN akreditacija se dodeljuje študijskim programom, ki posebej izstopajo, ne zgolj po celostni kakovosti, ampak tudi po trajnostni in inovativni naravi študijskih vsebin. Iz tega razloga poudarek pri ocenjevanju študijskih programov ni zgolj na obsegu in načinu podajanju strokovnih kompetence, ampak tudi na ugotavljanju uspešnosti in uporabnosti diplomantov v praksi.

S tem so tudi dolgoletni napori UL FS pri podpori slovenske industrije z znanji in človeškimi viri, prejeli še eno vidno priznanje mednarodne stroke.

Visoka mednarodna potrditev kakovosti je odlična popotnica novim bolonjskih programom UL FS.

Visoka mednarodna potrditev kakovosti je odlična popotnica novim bolonjskih programom UL FS. Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, in z njo Univerza v Ljubljani, je prva slovenska visokošolska institucija, ki je prejela tovrstni akreditaciji.

Več informacij:

http://www.asiin-ev.de

http://www.enaee.eu/eur-ace-system/benefits-of-the-eur-ace-label

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.