Kako olajšati menstrualne dni?

Za brezkrbno preživljanje časa med menstruacijo obstaja več različnih možnosti. Alternativa tradicionalnim vložkom in tamponom je prav gotovo menstrualna skodelica.

Lunette menstrualna skodelica

Na plaži smo lahkobrez skrbi, saj nam ni treba takoj po plavanju na toaleto. Menstrualna skodelicaje iz silikona, ki ne draži in ne suši sluznice, ne vpija tekočine, temveč jo zbira. Vakuumsko se umesti v spodnji del nožnice, po potrebi jo praznimo 2 do 3-krat na dan. Jeizredno ekološka , saj ne potrebujemo več vložkov in tamponov, ter posledično tudi ni odpadkov. Investicija v skodelico se povrne že v treh mesecih, ker jo uporabljamo več let. Uporablja jo čedalje več osveščenih žensk tudi pri nas.

– nosimo jo tudi med aktivnostmi ( plavanje, spanje , šport . . .)

– ne tvori neprijetnega vonja

– ne suši/draži vaginalne sluznice in ne moti naravnega gibanja telesa

– uporabljamo jo lahko že med prvim menstrualnim ciklusom,

kot tudi pred prvim spolnim odnosom, ker se jo umesti v spodnji del nožnice

– privarčuje denar in varuje okolje

Kako deluje?

Skodelico prepognemo na polovico in jo vstavimo v spodnji del nožnice, za razliko od tampona, ki ga potisnemo globoko v nožnico. Po praznjenju jo izperemo z vodo ali obrišemo z dezinfekcijskim robčkom. Lahko si pomagamo tudi s plastenko vode, s katero splaknemo skodelico kar nad straniščno školjko tudi v javnih toaletah.

Soft Tamponi – za higienski spolni odnos

Druga možnost za brezskrbnost so Soft tamponi, ki so bili razviti na podlagi najnovejših ginekoloških raziskav za higienski spolni odnos med menstruacijo. To so majhni okrogli roza tampon iz posebne pene, ki so brez vrvice in so odlična rešitev za vodne športe, savno in vroče ljubezenske dni.

Nepremočljive spodnje hlačke

Pri nas imamo tudi nepremočljive spodnje hlačke, s katerimi lahko sproščeno spimo, ker ne prepuščajo tekočin in so kot dodatna zaščita za močnejše menstruacije v izogib neprijetnim situacijam.

Higienske hlačke so iz obogatenega bombaža, zato dihajo in so pralne ter nam zagotavljajo popolno končno zaščito.

Ni skrbi, da bi med spanjem popackali rjuhe in posteljo.

Ni skrbi, da bi nas opazili z madežem na hlačah.

Ni bojazni, da nas menstrualni madeži presenetijo.

Higijenski pralni vložek

Okolju in zdravju prijazen, narejen iz blaga in se lahko uporablja kot mehka in nevidna menstrualna zaščita. Peremo ga na 60-90°C v pralnem stroju. Z vsemi novimi alternativami ni več skrbi, da bi med spanjem popackali rjuhe in posteljo, ni skrbi pred madeži na hlačah ter ni več bojazni, da bi vas ob tolikšni ponudbi menstrualni madeži presenetili.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.