Rok Liković je novi predsednik ŠOU v Ljubljani

Rok Liković, študent 3. letnika Ekonomske fakultete (1. bolonjska stopnja) in član študentske skupine Modro za študente je novi predsednik ŠOU v Ljubljani. Na sinočnji 1. redni seji Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠZ ŠOU v Ljubljani) na Ekonomski fakulteti so ga študentski poslanci na to mesto kot edinega kandidata izvolili z 31 glasovi ZA.

 

V novo predsedstvo ŠOU v Ljubljani za mandatno obdobje 2012 – 2014 so bili izvoljeni tudi naslednji študentski ministri, ki jih je predlagal predsednik Rok Liković:

za študijsko problematiko: Damjan Planinc, študent 1. letnika dodiplomskega študija Fakultete za socialno delo (prejel je 30 glasov ZA od 41 oddanih);

za socialo in zdravstvo: Klemen Balanč, študent 3. letnika dodiplomskega študija Fakultete za družbene vede (30 glasov ZA od 41);

– za mednarodno sodelovanje: Suzana Pecin, absolventka dodiplomskega študija Pravne fakultete (30 glasov ZA od 41);

za obštudijske dejavnosti: Matic Colnar, študent 1. letnika Ekonomske fakultete (30 glasov ZA od 41);

– za študentske organizacije visokošolskih zavodov (ŠOVZ): Andrej Bole, študent 1. letnika podiplomskega študija Ekonomske fakultete (30 glasov ZA od 41).

Za drugega predstavnika ŠOU v Ljubljani v predsedstvu Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) je bil izvoljen Martin Černič, študent 2. letnika dodiplomskega študija Pravne fakultete (30 glasov ZA od 41).

V skladu z akti ŠOU v Ljubljani je Predsedstvo ŠOU v Ljubljani organ, ki določa študentsko strategijo delovanja organizacije v odnosu do države, univerze in drugih subjektov, s katerimi ŠOU v Ljubljani sodeluje. Med njegove naloge sodi tudi izdelava finančnega načrta ter izvajanje letnega programa dela ŠOU v Ljubljani, ustanavljanje in ukinjanje projektov ter stalnih dejavnosti, sprejemanje stališč, izvrševanje ustanoviteljskih obveznosti do drugih organizacij, katerih ustanovitelj je ŠOU v Ljubljani, in opravljanje drugih, z akti ŠOU v Ljubljani določenih nalog.

Novo predsedstvo ŠOU v Ljubljani bo naloge prevzelo še letos – v skladu s 27. členom Statuta ŠOU v Ljubljani (Primopredajni rok) morajo biti primopredaje med starimi in novimi nosilci funkcij opravljene v roku sedmih (7) dni od dneva imenovanja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.