Narava=zdravje

Vedno več ljudi pri zdravljenju določenih bolezni vse bolj posega po naravnih zdravilnih metodah. Povečini prevladujejo ženske, a moški ne zaostajajo prav dosti.

 

 

Naravne metode so ne le najbolj zdrave za telo, saj vanj ne vnašajo raznih strupov, kemikalij, temveč so največkrat tudi najbolj poceni. Spodaj boš našel/ našla nekaj odličnih naravnih metod, za premagovanje tegob.

1. NESPEČNOST; Danes za nespečnostjo trpi vseveč ljudi, razlogov za to pa je nešteto. Pri nespečnosti ti lahko pomagajo;

sprostitvena kopel: po napornem dnevu, ali kar tako, si v vročo kad kani nekaj žličk medu in nekaj kapljic eteričnih olj.

aromaterapije: V dišečo svetilko kani malce olja, zapri oči, uživaj in se sprosti! K boljšemu spancu pripomoreta tudi baldrijanov in melisin čaj.

2. SLABA PREBAVA zaradi vseveč sedečega dela, premajhnega vnosa tekočine in nepravilne prebave, je v sedanji družbi slaba prebava vsakdan. Da tudi pri tebi nebo tako poskrbi z : dovoljenim vnosom vlaknin( polnozrnate testenine, polnozrnat kruh) laneno seme, suhe slive in fige, kefir oz. naravni probiotiki, ki vsebujejo črevesju prijazne bakterije)

3. BOLEČ MEHUR

4. RAZDRAŽJIVOST IN TESNOBA ; v današnjem hitrem tempu življenja je vsak izmed nas podvržen stresu. Nekateri bolj, drugi manj. Odlična rešitev, je da zvečer pred spanjem popijete topel med ali čas z veliko žlico meda. Kamilični čaj, aromaterapija,baldrijan, meta in  majaron.

5. BOLEČE IN VNETO GRLO; ne le zima tudi med letom te lahko preseneti neprijeten občutek praskanja in bolečega grla. Odlična rešitev je sirup smrekovih vršičkov, grgranje žajblja ali okusna limonada z žličko medu.

6.GLAVOBOL: Glavoboli so ena najpogostejših bolečin, s katerimi se srečujemo ljudje. Tradicionalna kitajska medicina v boju proti glavobolu priporoča ingver( majhen košček svežega ali ingverjev čaj). Tudi aromaterapija ali inhalacija kamiličnega čaja sta koristna pri lajšanju glavobola.

Poleg zgoraj naštetih naravnih metod in `zdravil`, jih naše babice in stare mame poznajo še kopico naravni  metod in pripomočkov za lajšanje neprijetnih tegob.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.